אורזו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אורזו

אורזו, או ריזוני (גרגירי אורז) היא צורה קצרה של פסטה, אשר נראית כמו גרגיר גדול של אורז.

אורזו מיוצר באופן מסורתי מקמח, אך ניתן להכין אותו גם מדגנים מלאים. הוא נעשה לעיתים קרובות עם סולת, סוג של קמח העשוי מחיטת דורום.

השם אורזו מוכר בצפון אמריקה לפסטה זו, אך פחות באיטליה אשר משמעות המילה היא "שְׂעוֹרָה".[1]

שימושים

ישנן דרכים רבות להגיש אורזו. ניתן להגיש אורזו לבד, במרק, וכחלק מסלט, פילאף או אפוי בקדרה.[2]

ניתן לצבוע את האורזו באמצעות זעפרן, צ'ילי ושעועית שחורה כדי להניב פסטה צהובה, כתומה או שחורה בהתאמה.

מוצרים דומים

האורזו דומה למנה היוונית "κριθαράκ" (מילולית: שעורה קטנה), במטבח הטורקי יש את ה-"arpa şehriye" (אטריית שעורה),[3] ובמטבח המצרי יש את מנת ה-"-لسان العصفور" ('לשון דרור').

בספרד, הפסטה המקבילה לאורזו נקראת "piñones" (מילולית: צנוברים).[4]

בישראל המקבילה לאורזו היא הפתיתים. הפתיתים היא פסטה בצורת גרגיר אורז שפותחה בשנות החמישים בישראל על ידי חברת אסם כתחליף לאורז.

הם גם חלק מהמטבח המסורתי של מזרח צרפת, מלוריין ועד פרובנס, שם הם נקראים "pépinettes" או "riewele", תלוי באזור.[5]

הכנה

אורזו בדרך כלל מורתך במרקים איטלקים כמו: מינסטרונה. הוא יכול גם להיות מורתך וטיפה מטוגן כדי ליצור מנה אשר דומה לריזוטו.[6]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אורזו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ orzo translation in English | Italian-English dictionary | Reverso, dictionary.reverso.net
  2. ^ https://www.facebook.com/thespruceeats, Orzo Is a Tasty and Easy-to-Cook Alternative to Rice, The Spruce Eats (באנגלית)
  3. ^ Piyale Risi (Arpa Şehriye), Anthap
  4. ^ Piñones, Pastas Gallo (באנגלית)
  5. ^ PEPINETTES - Mini-pâtes - Pâtes Grand'Mère, patesgrandmere.com
  6. ^ Recipe Point, Orzo Rice Pasta Salad Healthy, ‏17 בספטמבר 2022 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0