ריגטוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ריגטוני
Rigatoni.jpg

ריגטוניאיטלקית: Rigatoni) היא סוג של פסטה בצורת צינור באורכים וקטרים שונים שמקורה באיטליה[1][2][3]. היא ארוכה יותר מפנה וזיטי (אנ'), ולעיתים מעוקלת מעט.

מקור המילה "ריגטוני" במילה האיטלקית rigato (rigatone היא המילה המרחיבה ו-rigatoni – צורת הרבים), שפירושה "מחורץ" או "מקווקו", והיא מזוהה עם המטבח של דרום ומרכז איטליה[3][4].

ריגטוני היא פסטה מועדפת במיוחד בדרום איטליה, במיוחד בסיציליה. החריצים, שעל שמם נקראת הפסטה, מהווים משטחי הדבקה טובים יותר עבור רטבים וגבינה מגוררת מאשר פסטה בעלת צדדים חלקים כמו זיטי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ריגטוני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Rigatoni Origin | Passion for Pasta, Rigatoni Origin | Passion for Pasta (ב־American English)
  2. ^ Definition of rigatoni | Dictionary.com, www.dictionary.com (באנגלית)
  3. ^ 3.0 3.1 The Nibble: Pasta Types, www.thenibble.com
  4. ^ The Nibble: Pasta, www.thenibble.com
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0