פילאף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פילאף פרסי

אושפלוב(גם "פלוב", "אושפלו", "פילאו", "פלוף", "פולאו" או "פולאה"; רומנית, אלבנית: pilaf, ארמנית: փիլավ, אזרית: plov, אוזבקית: palov, רוסית, אוקראינית: плов, בלארוסית: плоў, ליטאית: plovas, טורקית, בוסנית, סרבית: pilav, יוונית: πιλάφι, הינדית: पुलाव, קזאחית: палау, פרסית, ערבית, פשטו: پلو, טג'יקית: полов, קירגיזית: палоо, טורקמנית: palaw, סוואהילית: pilau) הוא תבשיל אורז אופייני למטבחים אסיאתיים המבושל במרק מתובל, לעיתים קרובות מרק בשרי .

הפלוב מצוי בדרך כלל במטבח הבוכרי.

ומורכב משלושה סוגים של מרכיבים עיקריים: אורז, בשר, וגזר, ירקות, פירות יבשים ותבלינים. החלק של הדגניים ככלל מורכב מאורז עגול, אך אפשר להשתמש גם בחיטה, חומוס או תירס. בהתאם למטבח המקומי, הוא יכול להכיל גם בשר וירקות. בגרסה ההודית של התבשיל, משתמשים באורז בסמטי.

מקור המילה הוא בסנסקריט "פולאקה" ("כדור אורז"), משם עברה ל"פולאב" בהינדי, משם ל"פולאו" בפרסית, שהפכה בטורקית ל"פילאב" ומשם ביוונית ל"פילאפי".[1][2]

האושפלוב מוגש בדרך כלל בסיר, קערה או מגש גדולים (לנגרי) המונחים במרכז השולחן. כל אחד מהסועדים נוטל מנה לצלחתו או ישירות לפיו, באמצעות היד.

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23939052פילאף