פילאף
אושפלוב(גם "פלוב", "אושפלו", "פילאו", "פלוף", "פולאו" או "פולאה"; רומנית, אלבנית: pilaf, ארמנית: փիլավ, אזרית: plov, אוזבקית: palov, רוסית, אוקראינית: плов, בלארוסית: плоў, ליטאית: plovas, טורקית, בוסנית, סרבית: pilav, יוונית: πιλάφι, הינדית: पुलाव, קזאחית: палау, פרסית, ערבית, פשטו: پلو, טג'יקית: полов, קירגיזית: палоо, טורקמנית: palaw, סוואהילית: pilau) הוא תבשיל אורז אופייני למטבחים אסיאתיים המבושל במרק מתובל, לעיתים קרובות מרק בשרי .
הפלוב מצוי בדרך כלל במטבח הבוכרי.
ומורכב משלושה סוגים של מרכיבים עיקריים: אורז, בשר, וגזר, ירקות, פירות יבשים ותבלינים. החלק של הדגניים ככלל מורכב מאורז עגול, אך אפשר להשתמש גם בחיטה, חומוס או תירס. בהתאם למטבח המקומי, הוא יכול להכיל גם בשר וירקות. בגרסה ההודית של התבשיל, משתמשים באורז בסמטי.
מקור המילה הוא בסנסקריט "פולאקה" ("כדור אורז"), משם עברה ל"פולאב" בהינדי, משם ל"פולאו" בפרסית, שהפכה בטורקית ל"פילאב" ומשם ביוונית ל"פילאפי".[1][2]
האושפלוב מוגש בדרך כלל בסיר, קערה או מגש גדולים (לנגרי) המונחים במרכז השולחן. כל אחד מהסועדים נוטל מנה לצלחתו או ישירות לפיו, באמצעות היד.
גלריית תמונות
-
פילאף מאפגניסטן
-
פילאף מפונג'אב
-
אושי פלוב טג'יקי
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פילאף |
הערות שוליים
23939052פילאף