דורום
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
דורום | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | חד פסיגיים |
סדרה: | דגנאים |
משפחה: | דגניים |
סוג: | חיטה |
מין: | דורום |
שם מדעי | |
Triticum durum |
חיטת דורום (שם מדעי: Triticum durum) או חיטת מקרוני היא מין החיטה הטטרפלואידי היחיד המגודל באופן חקלאי בתפוצה רחבה. חיטת הדורום היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם. מאותן הסיבות, הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר.
רוב הדורום המגודל כיום הוא "דורום ענבר" בו הגרעינים גדולים יותר וכהים יותר (צבעם דמוי ענבר). צבע האנדוספרם של הדורום צהוב והוא שנותן לפסטה את צבעה. סולת הדורום משמשת לייצור פסטה ולחם יוקרתיים.
סוג דורום אחר, "דורום אדום" משמש למספוא.
קישורים חיצוניים
- דורום, באתר ITIS (באנגלית)
- דורום, באתר האנציקלופדיה של החיים (באנגלית)
- דורום, באתר צמחיית ישראל ברשת
- דורום, באתר Tropicos (באנגלית)
- דורום, באתר GBIF (באנגלית)
- דורום, באתר The Plant List (באנגלית)
- דורום, באתר IPNI (באנגלית)