שיחה:בת עמי (רשת בתי כנסת ושיעורי תורה)/ארכיון
חיפשתי בכל המכלול ולא מצאתי ערך על בית-הכנסת של נתב"ג ע"י הדיוטי-פרי למשל, או על המניינים המתקיימים ברכבת כל יום....
מיותר, ואכמ"ל.
אני מרגיש מה מפריע ליושב פלשת...
מ"מ, לענ"ד התועלת במקרה הזה מצדיקה את ההחרגה.
מדובר במיזם שכולל כמה מקומות מוסדרים וקבועים לתפילה, יש לו חשיבות כמידע יהודי.
אלחנן, מה לדעתך מפריע לי?
למיעוט הבנתי זה אינטרס די צר שעומד מאחורי כותב הערך.
אחד מבין השניים שעברו לי בראש, זה בכל מקרה שלוש אותיות
|
משתמש זה תומך בגישת לא אוכל לא שותה. |
בדקתי בוויקיפדיה, והערך נמחק כיומיים לאחר שנפתח הדיון בחשיבותו (יומיים - כולל שבת). נראה לי שבנוגע לערכים דתיים הם מחמירים בבחינת תועלת אנציקלופדית (תמהני אם בקשר לאנשי במה ומגרש היו גם ממהרים כל כך למחוק). משום כך נראה לי שדווקא כאן צריך לנהוג בדרך שונה משום חיבת הקודש, ולתת אפשרות להוסיף ולעבות את הערך , שבינתיים נראה יותר כמו פרוספקט מאשר כערך אנציקלופדי.
נקודות שנראה לי כרגע שאפשר להרחיב יותר:
א. רקע - מדובר בבית כנסת שבזמן שהוא הוקם כמעט לא היו מניינים שלא סביב השקיעה למנחה ולערבית, וכמעט אי אפשר היה לנסוע בדרך בין עירונית בלי להפסיד תפילה בציבור.
ב. היסטוריה - מתי הוקם, מי יזם את הקמתו, נדודיו בזמן הקמת התחנה המרכזית החדשה, האם אגד תקצבו מהתחלה, האם בתחנה החדשה תוכנן מראש מקום לבית כנסת וכו'. כמובן עם מקורות.
ג. השפעה - האם בעקבותיו הוקמו במקומות הומי אדם בתי כנסת, האם ניסו להקים ולא הצליחו.
ד. בהווה - האם עדיין יש בו צורך בזמן שרוב קווי המגזר החרדי כלל לא עוברים בתחנה המרכזית, ואפשר להשיג מניינים בשעות מגוונות למנחה וערבית.
ה. היבט הלכתי - האם מותר לנסוע בדרך בין עירונית אחר שהגיע זמן תפילה על סמך שאפשר יהיה להתפלל במניין במקום היעד או שנחשב כעשיית צרכיו קודם התפילה, מה החיוב להתפלל במניין ולהתאחר בדרך כשאין אפשרות אחרת להתפלל במניין (האם דומה לחזרת עד מיל לאחוריו).
כיוון שקשה לומר שתהיה תוספת כלשהי לערך בימים אלה של ערב ראש השנה, יתכן שעדיף להעביר את הערך בשלמותו (אחר תום השבוע שהוקצה להשלמתו) כפסקה בתוך הערך התחנה המרכזית של ירושלים, ולהפוך את דף הערך לדף הפניה, ובמקביל להעביר את התוכן לדף טיוטה (או דף משנה אצל אחד המשתמשים) וליצור הפניה אליו בדף שיחה זה
רוצה לדעת אתה מזומן להוסיפו בגוף הערך