Dict.cc

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Dict.cc
Dict.cc Logo.svg

dict.cc הוא אתר אינטרנט המספק שירותי תרגום בין מספר שפות. לאתר אפליקציה לאנדרואיד ול-iOS.

היסטוריה

בשנת 2001 החל מפתח האינטרנט האוסטרי פאול המטסברגר (Paul Hemetsberger) לעבוד על האתר, אשר נקרא תחילה Knowhowbase, וב-6 בנובמבר 2002 האתר עלה לאוויר. מטרת האתר הייתה להוסיף כמה שיותר שפות בכמה שפחות זמן. בשנת 2004 החל האתר לאפשר למשתמשים בו להוסיף תרגומים משל עצמם לביטויים שעדיין לא נמצאים במסד הנתונים.

בתחילת פברואר 2005 נוספה אפשרות להוריד רשימות של אוצר מילים, תחת זכויות הרישיון הציבורי הכללי של גנו, אבל מאוחר יותר הזכויות התחזקו והפכו לזכויות. למרות זה התרומות שנתרמו על ידי משתמשים אחרים, בלי קשר לאתר, הן תחת הרישיון הציבורי הכללי של גנו

מבנה האתר

באתר, כל אחד יכול להוסיף ערכים, והקלטות. אבל הם לא נוספים מיד, בניגוד למילונים כמו ויקימילון, הם נוספים אחרי בדיקה דו שלבית של משתמשים אחרים, כל אחד מצביע לערך האם הוא נכון או לא, וככל שלערך מסוים יש יותר הצבעות חיוביות, ככה יש לו יותר סיכויים לעבור את הבדיקה. כמו כן, באתר ישנה גם אפשרות להוסיף מילים לרשימת השינון, לתרגל אותן, וככה רוב הסיכויים שהן יישמרו בזיכרון לטווח ארוך של המשתמש. באתר יש גם אפשרות לחלק את המילים לפי נושאים, ויש גם אפשרות להתכתב עם אנשים בפורום כדי לבקש עזרה בבעיות במהלך הוספת הערכים.

שפות

כיום מאפשר האתר תרגומים מהשפות אנגלית וגרמנית ל: אנגלית, גרמנית, ספרדית, צרפתית, צ'כית, דנית, קרואטית, שוודית, איטלקית, אלבנית, איסלנדית, סרבית, יוונית, פינית, רומנית, נורווגית, בוסנית, אספרנטו, פולנית, סלובקית, רוסית, פורטוגזית, טורקית, לטינית ובולגרית. המילון הגדול ביותר הוא המילון האנגלי-גרמני, שממנו התפתח האתר כולו. בנובמבר 2009 התחילו להתווסף שפות חדשות למילון. אם משתמש מסוים רוצה להוסיף שפה חדשה למילון, הוא יכול לבקש אותה ב"רשימת הבקשות" ואנשים אחרים יכולים להגשים לו את בקשתו, בתור מתנדבים או בתשלום.

נכון ל-2018 קיים באתר מילון גרמני-עברי קטן המכיל כמעט 17.000 מילים. יש גם מילון אנגלי-עברי המכיל 1,000 מילים.

סטטיסטיקה

בממוצע נוספים לאתר 11,277 ערכים ביום, (נכון לאפריל 2021) 279,147 אלף משתמשים רשומים, 18.8 מיליון צפיות בחודש, 98,085,461 ערכים בסך הכל בכל השפות.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0