תכלית תעודות סל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

תכלית תעודות סל בע"מ הייתה חברה לתעודות סל אשר הוקמה בשנת 2004, ונחשבה לגוף השני בגודלו בישראל בתחום תעודות הסל. החברה הייתה בשליטת דש איפקס הולדינגס שהחזיקה ב-59.9% ממניות החברה, ובבעלותה גם דש בית השקעות. יתר מניות החברה, 40.1% בסך הכל, הוחזקו ביידי קבוצת מייקל דייוויס (MDG) (בבעלות מייקל דייוויס), אשר התמחותה היא מסחר באופציות. ב-2012 נחתם מיזוג בין מיטב בית השקעות ובית ההשקעות דש אייפקס, מה שהפך את מיטב בית השקעות לבעלת השליטה בחברה עם השלמת המיזוג בשנת 2013.

היסטוריה

בשנת 1987 הקימה קבוצת דיסקונט את גוף ההשקעות 'תכלית בית השקעות' אשר עסק בין היתר במכירת מוצרים פיננסיים, בניהול תיקי השקעות ועוד. בשנת 2004 הוחלט להרחיב את פעילות בית ההשקעות גם לעולם תעודות הסל, מה שהביא להקמת תכלית תעודות סל, אשר עוסקת כיום בתחום זה בלבד. בשנת 2012 נאלץ בנק דיסקונט לישראל למכור את החברה לחברת דש בית השקעות לאחר שהמפקח על הבנקים הורה לו למכור את האחזקות שלו בחברה (20%) עד 2013[1].

בשנת 2012 התמזגה אל תכלית תעודות סל חברת 'אינדקס תעודות סל'. באותה שנה, גייסה תכלית 2.45 מיליארד שקלים, והייתה למגייסת הגדולה ביותר בשוק תעודות הסל בישראל ב-2012. תכלית תעודות סל הייתה גם לחברה הראשונה בישראל שהנפיקה תעודת סל בתחום הביומד והטכנולוגיה בישראל - תעודת הסל 'תכלית ת"א ביומד', בחודש יולי 2012. בשנת 2012 קיבל הממונה על ההגבלים העסקיים החלטה כי הוא לא מאשר את איחוד תכלית תעודות סל עם מיטב תעודות סל, מה שהיה הופך את החברה המשולבת לגדולה ביותר בתחום בארץ[2]. בשל כך נאלצה חברת דש מיטב למכור את חברת מיטב תעודות סל. ב-2021 הופיע ברישום החברות "פירוק מרצון" של החברה.

מוצרי החברה

החברה ניהלה ב-2013 מעל 130 תעודות שונות בישראל, בהיקף של מעל 20 מיליארד שקלים. בין המוצרים הפיננסיים המוצעים על ידי החברה:

  • תעודות סל מניות ישראל
  • תעודות סל מניות חו"ל
  • תעודות סל אג"ח
  • תעודות סל פיקדון
  • תעודות סל סחורות
  • תעודות סל מורכבות
  • תעודות סל בחסר - שורט

בראש החברה בזמן המיזוג עמדו דוד אללוף, מנכ"ל שותף ששימש בעבר כמנכ"ל קבוצת מייקל דייוויס ואיל סגל, מנכ"ל שותף ששימש בעבר כמנהל מחלקת ההשקעות בבנק דיסקונט לישראל וכן כמנכ"ל תכלית בית השקעות מתקופת המיזוג ועד 2019.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0