דש בית השקעות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הסמליל הישן של דש בית השקעות

דש בית השקעות הייתה חברה ישראלית הפעילה בתחום הפיננסים, שמוזגה עם מיטב השקעות בשנת 2012 ליצירת מיטב דש השקעות בע"מ, חברה ציבורית שמניותיה רשומות למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב. נכון לסוף הרבעון השני של 2014 ניהלה מיטב דש נכסים בשווי של כ-133 מיליארד ש"ח.

היסטוריה

החברה הוקמה בשנת 1992 על ידי עמית ברגר ואודי דור תחת השם דור-ברגר ניהול תיקי השקעות בע"מ. בשנת 1998, הפכה החברה לחברה ציבורית, כשמניות החברה נרשומו למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב. בשנת 2001 מכר אודי דור את חלקו בחברה לעמית ברגר תמורת 5.3 מיליון שקל.[1] בעל מניות נוספים באותה עת היו כור בית השקעות (חברת-בת של מנורה-גאון שוקי הון) שהחזיקה ב-29% ממניות החברה ומיכאל שטראוס שהחזיק ב-10% (שטראוס מכר את חלקו בשנת 2004)[2] . בשנת 2002, שונה שמה של החברה לשם ברגר הולדינגס בע"מ, באותה שנה קנה עמית ברגר את מניותיה של כור בית השקעות בברגר הולדינגס, ובמקביל צירף שותפים חדשים לגרעין השליטה, את חיים סקאל וחברת הוד יובלים שבבעלות קרן הפנסיה של הסתדרות העובדים הלאומית.

בשנת 2004, רכשה ברגר הולדינגס את בית ההשקעות הפרטי איפקס השקעות תמורת כ־34 מיליון שקל. איפקס שהוקמה בשנת 1989, הוחזקה אז בידי ויקטור שמריך (24%), עידו נויברגר (24%) ומוזי ורטהיים (15.4%). כמו כן רכשה ברגר הולדינגס את חברת דש מידי קבוצת שרם פודים קלנר תמורת 50 מיליון שקל (דש השקעות הוקמה בשנת 1991 תחת השם דוברת שרם ושות' ניהול השקעות בע"מ).[2] באותה שנה השלימה חברת הוד יובלים השתלטות הדרגתית על חברת ברגר הולדינגס והחזיקה כ-88% ממניות החברה. אך אגף שוק ההון במשרד האוצר הורה להוד יובלים למכור את השליטה בחברה, מכיוון שהשליטה בחברה נוגדת את תקנות האוצר לניהול קרנות פנסיה, האוסרות על קרן פנסיה להחזיק את השליטה בחברה ריאלית.[3] עקב דרישת משרד האוצר הכניסה חברת הוד יובלים את מוזי ורטהיים כשותף בברגר הולדינגס ואחר כך מכרה כ-25% מברגר הולדינגס תמורת 24 מיליון שקל לחיים כצמן ונתן חץ.[4] בשנת 2005, שונה שמה של החברה לשם דש איפקס הולדינגס בע"מ.

בינואר 2010, השתלטה על דש קבוצת BRM (שבבעלות האחים ניר ואלי ברקת ויובל רכבי) בעסקה מורכבת, שכוללה רכישת מניות מחמישה בעלי מניות בו זמנית, מוזי ורטהיים (12%), נתן חץ (8.3%), קרן אולד לאן שבבעלות סיטי (13%) והמנכ"לים המשותפים ויקטור שמריך ועידו נויברגר (כ־3.9% כל אחד) תמורת כ-600 מיליון שקל.[5]

בחודש מרץ 2013 הודיעה דש בית השקעות על השלמת המיזוג בינה לבין מיטב בית השקעות, מהלך אשר הפך את הגוף הממוזג לשני בגודלו בישראל בתחום[6]. שמו של הגוף המאוחד שונה, והוא עתה מיטב דש בית השקעות. בעקבות עסקת המיזוג פוטרו כ-200 עובדים[7], ומספר מנהלים פרשו מתפקידם, וביניהם שני המנכ"לים הקודמים של דש בית השקעות, עידו נויברגר וויקטור שימריך. את הגוף החדש מנהל מי שהיה מנכ"ל בית ההשקעות מיטב, אילן רביב. יו"ר דירקטוריון החברה הוא אלי ברקת.

תחומי עיסוק

כיום מציעה החברה מגוון שירותים בעולם הפיננסי ובשוק ההון, וביניהם:

מבנה ארגוני

קבוצת דש בית השקעות מורכבת מכמה חברות בנות אשר אחראיות, כל אחת בתחומה, לניהול השוטף של השירותים השונים. בתחום הגמל והפנסיה מטפלת חברת הבת דש גמל ופנסיה בע"מ, שהתמזגה בשנת 2012 עם חברת מיטב גמל ופנסיה בע"מ. בתחום תעודות הסל מטפלת חברת תכלית תעודות סל.

משרדי מיטב דש בית השקעות ממוקמים במגדל צ'מפיון בבני ברק, ברחוב ששת הימים 30, מול קניון איילון.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים