שמעון מזא"ה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שמעון מזא"ה
אלוף שמעון מזא"ה, 1951
אלוף שמעון מזא"ה, 1951
לידה 3 בספטמבר 1907
רוסיה
פטירה 29 ביוני 2000 (בגיל 92)
תאריך עלייה 1931
השתייכות ההגנה
הבריגדה היהודיתהבריגדה היהודית הבריגדה היהודית
צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות 19331955 (כ־22 שנים)
דרגה אלוף  אלוף
תפקידים בשירות
ראש שרות ההספקה
ראש אגף כח אדם
פעולות ומבצעים
מלחמת העולם השנייה
מלחמת העצמאות  מלחמת העצמאות
תפקידים אזרחיים
נשיא ארגון מגדלי הכותנה בישראל
נציג ישראל בארגון המזון והחקלאות של האו"ם

שמעון מזא"ה (3 בספטמבר 190729 ביוני 2000)[1] היה אלוף בצה"ל, אגרונום ואיש עסקים ישראלי. כיהן כראש אגף כוח האדם בשנים 19491952.

קורות חייו

מזא"ה נולד ברוסיה, וגדל בגרמניה. בנעוריו היה חבר בתנועת הנוער היהודית "בלאו וייס". הוא למד אגרונומיה בגרמניה, איטליה וצרפת, השלים תואר דוקטור למדעים, ועלה לארץ ישראל בשנת 1931. עבד כחוקר בתחנת הניסיונות ברחובות, ועסק שם בגידולי שדה.

בצבא הבריטי ובצה"ל

מזא"ה הצטרף לארגון ההגנה ב-1933 והתנדב לצבא הבריטי בתקופת מלחמת העולם השנייה. הוא שירת בחיל התובלה, ולאחר הקמתה של הבריגדה היהודית פיקד על יחידת האספקה של החי"ל באירופה. במלחמת העצמאות היה ממקימי שירות ההספקה בצה"ל, ועמד בראשו עד מאי 1949. המערכת שהקים הורכבה ממספר שירותי משנה: שירות המזון, שירות הדלק, שירות הציוד, שירות התחבורה, שירות בהמות משא ורכיבה, ושירות הכלבים.

לאחר תקופת השתלמות בארצות הברית התמנה ב-9 באוקטובר 1949 לראש אגף כוח אדם. מינויו לתפקיד מפתח זה, היה תוצאה של הצלחתו בארגון והקמת שירות ההספקה, כפי שכתב לו הרמטכ"ל יעקב דורי עם כניסתו לתפקיד:

שירות האספקה היה מבין השירותים הבודדים, אשר אין הצלחתו מוטלת בספק... חלקך אתה כמופקד ואחראי לארגונו של השירות הזה ותפקודו, ראוי להבלטה מיוחדת, ואין ספק, כי כושר התכנון והביצוע אשר גילית בתפקידך זה היו גורמים יסודיים להצלחתו של השירות[2].

מזא"ה כיהן בתפקיד עד שנת 1952, אז החליף אותו צבי צור.

אחרי שחרורו מצה"ל

ב-1955 סיים מזא"ה את שירותו בצה"ל, ופנה לעסקים. בשותפות עם משקיעים מחו"ל הקים חברה פרטית לגידולים חקלאיים בשם "מגל". חוות מגל, ליד קיבוץ חצור וגן יבנה, עסקה בעיקר בגידול כותנה וסלק סוכר. כמו כן, עבדה החברה פרדסים. באותה תקופה היה מזא"ה נשיא ארגון מגדלי הכותנה בישראל. בסוף שנות ה-60' ותחילת שנות ה-70' היה הנציג הקבוע של ישראל בארגון המזון והחקלאות של האו"ם ברומא.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שמעון מזא"ה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ אתר "Billiongraves"
  2. ^ יואב גלבר, גרעין לצבא עברי סדיר, הוצאת יד בן צבי, עמ' 508


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
שמעון מזא"ה23106146