שלום למר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף שלום למער)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Shulem Lemmer
שלום למר
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 6 בנובמבר 1989 (גיל: 35)
ח חשוון תש"נ
בורו פארק, ברוקלין, ניו יורק
שם לידה שלום למר
שם במה Shulem
מוקד פעילות ארצות הברית
תקופת הפעילות מ-2015
מקום לימודים ישיבת מיר - בית ישעיה
עיסוק זמר, חזן
סוגה מוזיקה חסידית, מוזיקה יהודית מקורית
סוג קול טנור
חברת תקליטים יוניברסל מיוזיק גרופ
שיתופי פעולה בולטים מקהלת שירה
פרסים והוקרה פרס האולסטאר
iamshulem.com

שלום לֶמֶראידיש מאוית לעמער מוכר באנגלית בקיצור כ-Shulem; נולד בח' בחשוון תש"נ, 6 בנובמבר 1989), הוא זמר וחזן חרדי, יליד בורו פארק שברובע ברוקלין, ניו יורק. שלום הוא הזמר החרדי-מלידה הראשון שחתם על חוזה הקלטות נרחב עם חברה בינלאומית גדולה, יוניברסל מיוזיק גרופ, תחת תווית המוזיקה הקלאסית "דקה גולד"[1].

ביוגרפיה

למר נולד וגדל בבורו פארק, למשפחה מחסידות בעלזא המתגוררת חמשה דורות באמריקה[2]. שלום הוא הצעיר משמונה ילדים[3]. למר למד בחיידר של בעלז בבורו פארק. לאחר מכן למד במשך שש וחצי שנים בישראל, תחילה בישיבת בעלזא בבני ברק ואחר כך בישיבת מיר בירושלים[1]. לפני שנעשה זמר במשרה מליאה, למר שימש כמנהל שיווק של סטארט-אפ בתחום הטכנולוגיה בויליאמסבורג[3].

למר מתגורר מאז 2017 בטומס ריבר, ניו ג'רזי. הוא נשוי ואב לשלושה.

למר משמש כחזן בימים הנוראים בבית הכנסת אהבת תורה באנגלווד, ניו ג'רזי[4]. אחיו הגדול, יענקי, משמש כחזן של בית הכנסת "לינקולן סקוויר" במנהטן.

בשנת 2019 הוענק ללמר פרס "הכוכב" מאת הארגון היהודי-אמריקאי "יהודי בעיר", המעניק פרס זה כל שנה לעשרה יהודים שהגיעו להישגים גדולים בלי להתפשר על אמונתם[5].

קריירה מוזיקלית

למר התחיל להופיע באירועים משפחתיים קטנים מאז היותו בן 10 שנים. בגיל 13 הופיע על הבמה בחתונת אחיו, בעידודה הפעיל של אחותו ציפי, שנהרגה בתאונת דרכים בגיל 23 מספר שבועות אחר חתונתה.

למר הוא טנור. הוא לא עבר אף אימון מוזיקלי רשמי, ואת פיתוח הקול שלו השיג מחיפושים בגוגל ויוטיוב. הוא למד להופיע "תוך כדי תנועה"[6].

למר החל את הקריירה המוזיקלית במקהלת שירה ולאחר כמה שנים פיתח קריירת סולו עצמאית. ב-2017, יצא למר עם אלבום הבכורה שלו, "שלום" בהפקתו של יוחי בריסקמן. האלבום מכיל שירים ממגוון סגנונות ומלחינים, וכולל ביצועים של קטעי חזנות ישנים כמו 'חד גדיא' של החזן משה אוישר ו'ועל ידי' של החזן זבולון קוורטין. כמו כן מציג האלבום שירים שהולחנו בשביל האלבום על ידי המלחינים יוסי גרין ופינקי ובר עם מילים מהמקורות או ביידיש. התפרסם במיוחד השיר "תנועה'לע" שהולחן ונכתב על ידי המלחין הערשי רוטנברג, כאשר הפזמון בשיר מבוסס על מנגינה מנוסח תפילת הימים הנוראים הנהוג בחסידות בעלז, בקטע בו נוהג האדמו"ר מבעלז לגשת לתפילה בציבור. בשיר מבטא למר את הגעגועים שחש חסיד לרבו, ואת העידוד שמביא הזכרון מהתפילה בצוותא אצל הרבי.

למר הוא היהודי החרדי-מלידה הראשון שחתם חוזה עם אחת מחברות הפקות המוזיקה הגדולות בעולם, יוניברסל מיוזיק גרופ, המשווקת את שיריו תחת תווית המוזיקה הקלאסית "דקה גולד". החברה יצרה עמו קשר לאחר שמנהל תחנת רדיו וסוכן החברה בשם גראהם פרקר ראה סרטון של למר ביוטיוב[4]. למר מתייעץ עם קבוצה של רבנים בנוגע להופעותיו, והחוזה עמו קובע כי הוא יכול לסרב להופעה מכל סיבה שהיא[3].

באפריל 2019, שר למר את השיר הפטריוטי האמריקאי "אלוקים יברך את אמריקה" באצטדיון סיטי פילד בניו יורק, בפני קהל של אלפי צופים אמריקאים[7]. למר הופיע בערים רבות ברחבי ארצות הברית וישראל, וכן הופיע בלונדון, קראקא, פרנקפורט וציריך.

בנובמבר 2019 הופיע האלבום הראשון שלו תחת התווית של יוניברסל, "החלום המושלם" (באנגלית: The Perfect Dream), בניהולו המוזיקלי של ג'ון כהן, ובשיתוף התזמורת הפילהרמונית המלכותית מלונדון. האלבום מורכב משירים באנגלית ועברית, כולל השיר הישראלי ירושלים של זהב, והשיר "בשלום" (באנגלית: "Bring Him Home") מהמחזמר עלובי החיים, ועוד שירים הלקוחים מהפקות מוזיקליות שונות. שיר הנושא של האלבום, "החלום המושלם", הוא שיר מקורי שנכתב עבור למר על ידי הפזמונאי הבריטי דון בלאק[6].

במרץ 2023 הופיע אלבומו החסידי השני "קידוש השם". האלבום מכיל שירים ויצירות פרי לחניהם של יוסי גרין, הרשי ויינברגר, ליפא שמלצר, אודי דמארי וכן מלחניו של למר עצמו. בדומה לאלבומו הקודם 'שלום', גם באלבום הנוכחי שילב למר בין הלחנים החדשים ביצוע של קטע החזנות המפורסם 'אמר רבי אלעזר' של החזן משה אוישר, אותו עיבד דני גראס.

בנובמבר 2023 הוציא קאבר ל'עטלף עיוור' של חנן בן ארי.

דיסקוגרפיה

  • שלום (2017)
  • החלום המושלם (2019)
  • קידוש השם (2023)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה האנגלית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0