שוקרוט גארני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שוקרוט גארני

שוקרוט גארניצרפתית: Choucroute garnie) הוא התבשיל המזוהה ביותר עם אלזס בעולם.

המתכון להכנתו של שוקרוט גארני מכיל כרוב כבוש, עם נקניקיות וחלקי בשר אחרים, רק מחלקים שעברו עיבוד מוקדם - בישול, המלחה ועישון, בדרך-כלל מבשר חזיר, לפעמים מבשר ברווז או אווז. נהוג להכין את המתכון בתוספת תפוחי אדמה. השוקרוט התפתח כמאכל איכרים, שנהגו לאכול מחלקים משומרים ולא טריים במהלך כל השנה. באלזס נוהגים לבשל את השוקרוט ביין לבן או בבירה ושומן חזיר או אווז. מחוץ לאלזס יש החורגים מהיותו מאכל עניים ומבשלים אותו בשמפניה (שוקרוט רויאל) ומוסיפים לו חלקים יוקרתיים (כמו פואה גרא ובשר ציד). סופר האוכל ג'פרי שטיינגרטן כותב, שכל מתכון מסורתי כולל גם פלפל שחור, ציפורן, שום, גרגרי ערער, בצלים, ותפוחי אדמה; רובם כוללים עלי דפנה ויין.

למרות ששוקרוט הוא מסורתית מתכון גרמני ומזרח אירופאי, הסיפוח הצרפתי של אזור אלזס ולוריין בעקבות שלום וסטפליה ב-1648 הביא את התבשיל לצרפת ומאז הוא הפך לפופולרי ברחבי המדינה. שוקרוט נפוץ כיום ברחבי צרפת כמשומר או בצורה שמוכנה לחימום במיקרוגל. גרסה הונגרית כוללת כרוב ממולא בתוספת מרכיבים אחרים. ניתן להוסיף לשוקרוט חתיכות כרוב שאינו כבוש על-מנת להפיק גרסה מעט פחות חומצית.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22298801שוקרוט גארני