בצל מטוגן
(הופנה מהדף שבבי בצל)
בצל מטוגן הוא מרכיב המשמש לתיבול מאכלים. הוא עשוי בצל שנקצץ וטוגן בשומן, טעמו מתקתק ועשיר ומרקמו רך או פריך, בהתאם לצורת ההכנה.
הכנה
בצל מטוגן מוכן בדרך כלל כחלק ממתכון, לרוב בשלבים מקדימים של הכנתו. בשלב הראשון הבצל נקצץ, ולאחר מכן מטוגן בשומן. קיימות דרכים רבות להכנת הבצל, והתוצאות שונות במעט בין דרך לדרך. פעמים רבות משקפות הדרכים השונות להכנת בצל מטוגן את המטבח ממנו מקור המנה.
להלן הוריאציות העיקריות:
- קיצוץ הבצל - קיצוץ גס, בינוני, דק ודק מאוד.
- סוג השומן בו נעשה שימוש: השומנים הנפוצים הם שמנים צמחיים מזוככים, שמן זית (אופייני למטבחים ים תיכוניים), חמאה (אופייני למטבח הצרפתי), ושומן חזיר (אופייני לצפון ומזרח אירופה).
- מידת הטיגון, הקובעת את צבעו של הבצל המטוגן, החל בשקוף, דרך צבע זהוב, ועד לקרמל כהה.
- טיגון הבצל עם מעט שמן בכלי פתוח מוביל למרקם רך. טיגון עמוק מייצר מרקם פריך.
לעיתים מוסיפים לבצל במהלך הטיגון קמח או עמילן תירס. טכניקה זו מיועדת להסמכה של רטבים או מרקים שהבצל המטוגן חלק מהם.
הכנה תעשייתית
בצל מטוגן מיוצר גם באופן תעשייתי, וניתן לרכישה במרכולים. המוצר נפוץ בכמה צורות:
שימושים
ערך תזונתי ל-100 גרם | |
קלוריות | 346 קק"ל |
---|---|
חלבונים | 2 ג' |
פחמימות | 17.1 ג' |
שומן | 29.5 ג' |
שומן רווי | 2.2% |
כולסטרול | 0 מ"ג |
נתרן | 169 מ"ג |
מקור: https://www.dorot.co.il/מוצרים/בצל-קצוץ-מטוגן-טרי-קפוא/ |
לבצל מטוגן שימושים מגוונים במטבחים רבים. להלן מספר מאכלים אופייניים בהם נעשה שימוש בבצל מטוגן:
מטבחים מזרח אירופאיים
מטבח אמריקאי
סקנדינביה
- תוספת פופולרית לנקניקיה בלחמנייה
מטבח הודי
- גרסאות של ביריאני
מטבח ים תיכוני
ראו גם
קישורים חיצוניים
34105120בצל מטוגן