רוסה (מחוז)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Област Русе
גשר קוליו פיצ'אטו, שליד העיר ביאלה, אשר במחוז רוסה.
גשר קוליו פיצ'אטו, שליד העיר ביאלה, אשר במחוז רוסה.
גשר קוליו פיצ'אטו, שליד העיר ביאלה, אשר במחוז רוסה.
מדינה בולגריהבולגריה בולגריה
מושל מריה דימובה.
ערים במחוז 8
בירת המחוז רוסה
שפה רשמית בולגרית
שטח 2,803.4 קמ"ר
אוכלוסייה
 ‑ במחוז 235,252 (2011)
 ‑ צפיפות 89.93 נפש לקמ"ר (2011)
אזור זמן UTC +2
http://www.ruse.bg

לחצו כדי להקטין חזרה

מקדוניה הצפוניתיווןטורקיהסרביהרומניהמחוז לובץ'מחוז גברובומחוז טרגובישטהמחוז שומןמחוז סליבןמחוז סטארה זאגורהמחוז פלובדיבמחוז פאזארדז'יקמחוז וידיןמחוז מונטנהמחוז וראצהמחוז פלבןמחוז וליקו טרנובומחוז רוסהמחוז ראזגרדמחוז סיליסטרהמחוז דובריץ'מחוז וארנהמחוז בורגסמחוז ימבולמחוז חאסקובומחוז קרדז'אלימחוז סמוליאןמחוז בלגואבגרדמחוז קיוסטנדילמחוז פרניקסופיהמחוז סופיה
(למפת מחוז רוסה רגילה)

מחוז (אובלסט) רוסהבולגרית, Област Русе) הוא אחד מ 28 מחוזות בולגריה, הממוקם בצפונה של המדינה ליד גבול רומניה. עיר הבירה של המחוז היא העיר רוסה.

היסטוריה

התיישבות מאורגנת במחוז, החלה בתום עידן הממלכה התראקית וראשית התקופה ההלניסטית ובהמשך הפך לחלק מפרובינציית מואסיה של האימפריה הרומית. מאוחר יותר נשלט האזור, על ידי האימפריה הביזאנטית, עבר לחזקת האימפריה הבולגרית השנייה, בה שימש כמרכז פולחן חשוב. ב-1388 נכבש שטחי המחוז על ידי מוראט הראשון, סולטאן האימפריה העות'מאנית, ובפברואר 1878, במהלך המלחמה העות'מאנית-רוסית (1877–1878), נכבש האזור על ידי צבא האימפריה הרוסית. לאחר המלחמה צורפו שטחי המחוז לנסיכות בולגריה מתוקף סיכומי קונגרס ברלין.

כלכלה

מחוז רוסה הוא צומת דרכים חשוב המקשר את בולגריה לרומניה דרך נהר הדנובה. דרך המחוז עוברים שני עורקי תחבורה של נתיבי התעבורה הפאן-אירופיים. האחד מקשר בין הים הבלטי לים הצפוני והשני בין הים התיכון לים השחור. ציר רוסה וארנה, העובר דרך העיר רוסה, מקשר בין נהר הדנובה לים השחור ולעיר האוקראינית רני.

מבחינת התוצר המקומי הגולמי, 60% מגיעים ממגזר השירותים, 21% מחקלאות ו 19% מתעשייה. תוצר מקומי גולמי לנפש עמד בשנת 2003, על 3,902 אירו[1].

תיירות

הערים רוסה, איבנובו ודווה מוגילי, הן הערים המתויירות במחוז ובסמיכות אליהן ממוקמות כנסיות ומנזרים, שחלקם מתוארכים לאימפריה הביזאנטית והאימפריה הבולגרית השנייה, מביניהן ניתן למנות את מנזר Basarbovo והכנסיות החצובות בסלע של איבאנובו, שהן אתר מורשת עולמית. כמו כן ברחבי המחוז פארקים ושמורות טבע ומגוון אתרים ארכאולוגיים. לאורך תוואי נהר הדנובה, הוקמו בעשור הראשון של המאה ה-21 האחרונות גם בתי מלון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ לשכת המסחר והתעשייה, מחוז רוסה, אפריל 2008.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22416273רוסה (מחוז)