ראקיה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראקיה
ракия
מאכלים
סוג משקה
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא בולגריהבולגריה בולגריה
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים פירות

ראקיהבולגרית: Pакия; באלבנית: Rakia; במקדונית: Pакија) הוא משקה אלכוהולי מסורתי הנפוץ בבולגריה ובמדינות חבל הבלקן[1][2].

המשקה עשוי מאלכוהול מזוקק העשוי מענבים ושזיפים, אך ניתן להכינו גם ממשמשים, אגסים, דובדבנים, פטל, אפרסקים, תפוחים, תאנים ופטל שחור[3].

ברוב המקרים, המשקה חסר צבע ולעיתים נוטים להוסיף עשבי תיבול, אניס, אגוזי מלך או דבש שעלולים לשנות מעט את צבעו[4].

אחוז האלכוהול במשקה נע בין 40 אחוזים בייצור מסחרי ל-50 אחוזים בייצור ביתי[5].

נהוג להגיש את המשקה יחד עם מתאבנים וסלטים, אך גם בארוחה העיקרית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראקיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Free Sofia Tour, Rakia – Bulgaria’s Most Popular Traditional Alcoholic Drink, Free Sofia Tour, ‏30 במרץ 2020 (באנגלית)
  2. ^ mitrov_admin, DRINK LIKE A SERBIAN: How to Drink Rakija like a Local, ‏22 בדצמבר 2020 (באנגלית)
  3. ^ Tasting Table Staff, What Is Rakija?, Tasting Table, ‏29 במרץ 2017 (באנגלית)
  4. ^ Honey brandy (medena rakija/medovača) – Delicious Food Of Montenegro (באנגלית)
  5. ^ Ivan R., Rakia – Everything you wanted to know about this drink, Slavorum, ‏23 בינואר 2016 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35178356ראקיה