ראקיה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | משקה |
אזור מוצא | חבל הבלקן |
מוצא | בולגריה |
אופן הגשה | קר |
מרכיבים עיקריים | פירות |
ראקיה (בבולגרית: Pакия; באלבנית: Rakia; במקדונית: Pакија) הוא משקה אלכוהולי מסורתי הנפוץ בבולגריה ובמדינות חבל הבלקן[1][2].
המשקה עשוי מאלכוהול מזוקק העשוי מענבים ושזיפים, אך ניתן להכינו גם ממשמשים, אגסים, דובדבנים, פטל, אפרסקים, תפוחים, תאנים ופטל שחור[3].
ברוב המקרים, המשקה חסר צבע ולעיתים נוטים להוסיף עשבי תיבול, אניס, אגוזי מלך או דבש שעלולים לשנות מעט את צבעו[4].
אחוז האלכוהול במשקה נע בין 40 אחוזים בייצור מסחרי ל-50 אחוזים בייצור ביתי[5].
נהוג להגיש את המשקה יחד עם מתאבנים וסלטים, אך גם בארוחה העיקרית.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מסע ים תיכוני: בלקן דרינק בוקס, באתר מעריב
- ראקיה סרבית ובולגרית: מה זה ואיך לשתות, באתר אוכל בריא
- יוצאים לחופשת סקי? הנה המשקאות שמחכים לכם על ההר, באתר גלובס
- המשקה של החורף, באתר רשת 13
הערות שוליים
- ^ Free Sofia Tour, Rakia – Bulgaria’s Most Popular Traditional Alcoholic Drink, Free Sofia Tour, 30 במרץ 2020 (באנגלית)
- ^ mitrov_admin, DRINK LIKE A SERBIAN: How to Drink Rakija like a Local, 22 בדצמבר 2020 (באנגלית)
- ^ Tasting Table Staff, What Is Rakija?, Tasting Table, 29 במרץ 2017 (באנגלית)
- ^ Honey brandy (medena rakija/medovača) – Delicious Food Of Montenegro (באנגלית)
- ^ Ivan R., Rakia – Everything you wanted to know about this drink, Slavorum, 23 בינואר 2016 (באנגלית)
35178356ראקיה