ראס מאלאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראס מאלאי
रस-मलाई
מאכלים
סוג קינוח
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים מאלאי

ראס מאלאיהינדי: रस-मलाई; באנגלית: Ras Malai) הוא קינוח הודי מתוק הנפוץ במטבחי מדינות תת-היבשת ההודית[1].

הקינוח מורכב מכדורים של גבינת צ'אנה או פניר המבושלים במים חמים, מאלאי, הל, מי ורדים, חומץ ומיץ לימון ועליהם מוסיפים זעפרן ופיסטוקים[2].

נהוג להגיש את הקינוח בפסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא קר או חם[3].

פירושה של המילה ראס (रस) בשפת ההינדי הוא סירופ או מיץ[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראס מאלאי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "The interesting story of the origin of Rasmalai". The Times of India. ISSN 0971-8257. נבדק ב-2024-05-11.
  2. ^ Roshmalai | Traditional Cheese Dessert From Bangladesh | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  3. ^ Rasmalai is simply the dessert to beat, Gulf Times, ‏2017-10-19 (באנגלית)
  4. ^ John Ayto, The Diner's Dictionary: Word Origins of Food and Drink, OUP Oxford, 2012-10-18, מסת"ב 978-0-19-964024-9. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38625896ראס מאלאי