מקאן מאלאי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
אזור מוצא | אוטר פרדש |
מוצא | הודו |
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | חלב, שמנת, חמאה |
מקאן מאלאי (בהינדי: मक्खन मलाई; באנגלית: Makhan Malai) הוא קינוח הודי המורכב משמנת וחלב אשר נפוץ באזור אוטר פרדש[1].
המאכל מורכב משמנת, חלב, חמאה מומסת, אבקת סוכר ואבקת הל אותם מוסיפים על פי שלבי ההכנה שנערכת בכ-8 שעות[2][3].
הקינוח נפוץ במשק הבית ההודי בעיקר בערים ואראנסי, קאנפור ולאקנאו ונהוג לצרוך אותו במהלך החורף.
קישורים חיצוניים
- מתכון, באתר Timesofindia (באנגלית)
- מתכון, באתר Cookpad (באנגלית)
- מתכון, באתר Shellyfoodspot (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ THE LIGHTEST INDIAN DESSERT...MAKHAN MALAI Photo from Asli India, archive.ph, 2013-02-16
- ^ Vaishali Tripathi, Indian desi tadka, Onlinegatha, 2016-08-09, מסת"ב 978-93-85818-00-4. (באנגלית)
- ^ Lucknow Photos - Featured Images of Lucknow, Lucknow District - Tripadvisor, www.tripadvisor.in (ב־Indian English)
34224719מקאן מאלאי