מאלאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאלאי
मलाई
מאכלים
סוג מאכל
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים קמח חיטה

מאלאיהינדי: मलाई; באנגלית: Malai) הוא חלב קרוש הודי הנפוץ במטבחי מדינות תת-היבשת ההודית[1].

החלב הקרוש הוא השכבה הנוצרת על פני חלב מבושל בשלב הקירור, מרקמו של המלאי בהתאם להכנתו ולכמות השומן בחלב[2].

חלב המאלאי משמש להכנת קינוחים ומהווה בסיס להכנת מאכלים שונים: קולפי, מקאן מאלאי, ראס מאלאי, פאלאק מלאי, מורג מקאני, מלאי כופתה ועוד[3][4].

פירושה של המילה מאלאי היא קרם בשפת ההינדי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאלאי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Niru Gupta, Cooking The U.P. Way, Orient Blackswan, 2001-02, מסת"ב 978-81-250-1558-1. (באנגלית)
  2. ^ Adnan Y. Tamime, Dairy Fats and Related Products, John Wiley & Sons, 2009-09-08, מסת"ב 978-1-4443-1623-0. (באנגלית)
  3. ^ How to Make Butter At Home From 'Malai' Or Creamy Yoghurt, www.mamtaskitchen.com (באנגלית)
  4. ^ Cream Glossary |Health Benefits, Nutritional Information + Recipes with Cream | Tarladalal.com, www.tarladalal.com
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38631410מאלאי