קשקול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קשקול
Keşkül
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה קר
גבינות
סוג חלב חלב שקדים

קשקולטורקית: Keşkül) הוא פודינג מוצק על בסיס חלב שקדים הנפוץ בטורקיה[1][2].

הקינוח מורכב מחלב שקדים, קמח אורז, עמילן תירס וסוכר שאותם מערבבים יחד, מרתיחים ומכניסים לקירור[3].

לאחר שהקינוח קר, ניתן לקשט אותו בעזרת קוקוס או פיסטוק טחונים.

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר ובליווי תה או קפה טורקי.

השם קשקול הוא נגזרת של המילים קשקול פוקרה (Keşkül Fukara) שפירושם בטורקית קערת הקבצן[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קשקול בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Zerrin & Yusuf, Keşkül Recipe - A Creamy&Velvety Pudding (Gluten-Free), Give Recipe, ‏2010-04-29 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Ghillie Basan, Classic Turkish Cookery, Tauris Parke Books, 1997, מסת"ב 978-1-86064-011-7. (באנגלית)
  3. ^ Ayla Clulee, Keskul Recipe - Turkish Almond Pudding, Cooking Gorgeous, ‏2022-05-27 (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ keşkül, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36481639קשקול