גולאץ' (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גולאץ'
Güllaç
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה קר

גולאץ'טורקית: Güllaç) הוא קינוח מסורתי ומתוק הנפוץ בטורקיה[1].

הקינוח מורכב משכבת בצק דקה העשויה מעמילן תירס וקמח חיטה, חלב, מי ורדים, סוכר, אגוזים, פיסטוקים ורימונים[2].

השם גולאץ' הוא נגזרת של המילה הפרסית (گلانج; Gulanc) והוא מוזכר במילון הפרסי-טורקי משנת 1477[3].

נהוג להגיש את הקינוח במהלך חודש רמדאן כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[4][5].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסאות שונות נפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, וקירגיזסטן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גולאץ' בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ On Bir Ay Seni Bekledik: Güllaç - Yemek.com, https://yemek.com (בטורקית)
  2. ^ yemeknet, Ramazanın En Güzel Tatlısı, Tam Ölçülü, Püf Noktaları İle, ye-mek.net (בטורקית)
  3. ^ güllaç, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
  4. ^ Sumbul Ali-Karamali, Growing Up Muslim: Understanding the Beliefs and Practices of Islam, Random House Children's Books, 2013-08-06, מסת"ב 978-0-385-74096-8. (באנגלית)
  5. ^ Engin Akin, Essential Turkish Cuisine, ABRAMS, 2015-10-06, מסת"ב 978-1-61312-871-8. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36386712גולאץ' (מאכל)