קרבונרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרבונרה

קרבונרהאיטלקית: La pasta alla carbonara) היא תבשיל פסטה איטלקי, שמקורו ברומא[1] העשוי מביצים, גבינה קשה, בשר חזיר משומר במלח ופלפל שחור. גרסתו הנוכחית של התבשיל, כולל שמו, הופיעה באמצע המאה ה-20[2].

הגבינה המשמשת בתבשיל היא לרוב פקורינו רומאנו, פרמז'ן או שילוב של השתיים. ספגטי הוא סוג הפסטה הנפוץ ביותר במנה זו אף על פי שנעשה שימוש גם בפטו'ציני, רגטוני, לינגואני ובוקאטיני. הבשר בו משתמשים הוא לרוב גואנקילה או פנצטה, אף על פי שגם לארדון (אנ') או בייקון מעושן הם מרכיבים נפוצים מחוץ לאיטליה [3] [4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרבונרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Carnacina, Luigi; Buonassisi, Vincenzo (1975). Roma in Cucina (באיטלקית). Milan: Giunti Martello. p. 91. OCLC 14086124.
  2. ^ Alberini, Massimo; Mistretta, Giorgio (1984). Guida all'Italia gastronomica (באיטלקית). Touring Club Italiano. p. 286. OCLC 14164964.
  3. ^ , Gosetti della Salda, Anna (1967). Le Ricette Regionali Italiane (in Italian). Milan: Solares. p. 696. מסת"ב 978-88-900219-0-9.
  4. ^ Buccini, Antony F. (2007). Hosking, Richard (ed.). On Spaghetti alla Carbonara and related Dishes of Central and Southern Italy. Eggs in Cookery: Proceedings of the Oxford Symposium of Food and Cookery 2006. Oxford Symposium. pp. 36–47. מסת"ב 978-1-903018-54-5.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31768998קרבונרה