פקורינו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
אזור מוצא | רומא בעבר, סרדיניה בהווה |
מוצא | איטליה |
גבינות | |
סוג חלב | כבשים |
פקורינו היא גבינה איטלקית קשה ומלוחה מחלב כבשים (pecora היא כבשה באיטלקית). שמה המלא, "פקורינו רומאנו", מרמז על כך שמוצאה מהעיר רומא. עם זאת, בשנות האלפיים, היא מיוצרת בעיקר בסרדיניה.
ישנן גם פקורינו טוסקאנו ופקורינו סארדו אשר טעמן פחות מלוח.
השימוש בפקורינו רומאנו הוא לרוב על ידי גירור ובעיקר במנות פסטה. בשתי האחרות משתמשים בעיקר בכריכים.
קישורים חיצוניים
- תמי לויאב, שבועות ירוק עם סלט לבבות ארטישוק וגבינת פקורינו, באתר ynet, 1 ביוני 2006
גבינות איטלקיות | |
---|---|
|
30347661פקורינו