פקורינו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פקורינו
Pecorino Rosso Volterrano one Quarter on whole TOTAL.jpg
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא רומא בעבר, סרדיניה בהווה
מוצא איטליהאיטליה איטליה
גבינות
סוג חלב כבשים

פקורינו היא גבינה איטלקית קשה ומלוחה מחלב כבשים (pecora היא כבשה באיטלקית). שמה המלא, "פקורינו רומאנו", מרמז על כך שמוצאה מהעיר רומא. עם זאת, בשנות האלפיים, היא מיוצרת בעיקר בסרדיניה.

ישנן גם פקורינו טוסקאנו ופקורינו סארדו אשר טעמן פחות מלוח.

השימוש בפקורינו רומאנו הוא לרוב על ידי גירור ובעיקר במנות פסטה. בשתי האחרות משתמשים בעיקר בכריכים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פקורינו בוויקישיתוף


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0