גואנצ'לה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גואנצ'לה


גואנצ'לה הוא בשר משומר איטלקי המופק מלחי חזיר. שמו נגזר מ-"guancia", המילה האיטלקית ל'לחי'[1].

ייצור

מורחים לחי חזיר במלח ובתבלינים (בדרך כלל פלפל שחור או אדום טחון, טימין או שומר, ולפעמים שום) ומשמרים אותה למשך שלושה שבועות או עד שהיא מאבדת כ-30% ממשקלה המקורי. טעמו של הגואנצ'לה חזק יותר ממוצרי חזיר אחרים, כמו פנצ'טה, והמרקם שלו עדין יותר. עם הבישול, השומן בדרך כלל נמס, ונותן טעם עמוק לתבשילים ולרטבים שמשתמשים בו[2].

במטבח

ניתן לחתוך את הגואנצ'לה ולאכול ישירות במנות קטנות, אך הוא משמש לעיתים קרובות כמרכיב במנות פסטה[3], כגון ספגטי אלה קרבונרה, ורטבים, כמו רוטב אלה מטריצ'אנה[4].

זוהי מומחיות של מרכז איטליה, במיוחד אומבריה ולאציו. פנצ'טה, בייקון איטלקי משומר שבדרך כלל אינו מעושן, משמש לעיתים כתחליף כאשר גואנצ'לה אינו זמין[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גואנצ'לה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Andrew Cotto, Italy's ultimate answer to bacon: Guanciale, Salon, ‏2010-11-10 (באנגלית)
  2. ^ Bacon | Winfield Farm (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ Michael Ruhlman, Brian Polcyn, Salumi: The Craft of Italian Dry Curing, W. W. Norton & Company, 2012-08-27, מסת"ב 978-0-393-06859-7. (באנגלית)
  4. ^ Luigi Carnacina, Luigi Veronelli, La cucina rustica regionale, Milano: Rizzoli, 1977. (בitalian)
  5. ^ The New Bacon: Pancetta, Guanciale and More, The Mercury News, ‏2011-03-11 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34096717גואנצ'לה