קישקע

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קישקע ממולא קמח מצה ושומן

קישקע (מעיים ביידיש[1]) הוא מאכל מזרח-אירופאי יהודי, העשוי ממעי גס של בקר הממולא בבצל מטוגן, קמח, שומן מעובד (שמאלץ) ותבלינים.

הקישקע המבושל יכול להיות בכל צבע החל מלבן-אפרפר ועד לחום-כתום, בתלות בכמות התבלינים (ובעיקר הפפריקה) שבו. כיום משתמשים גם במעטפת סינתטית למילוי במקום במעיים, ובבישול הביתי משתמשים לעיתים בעור מגרון של עוף או תרנגול הודו (צוואר ממולא).

את הקישקע נהוג להכין ביום שישי, ולהניחו בסיר החמין, בו הוא מתבשל ארוכות.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ המלה היידית "קישקע" דומה במשמעותה ל"Schlauch" הגרמנית, שמובנה היא צינור גמיש, אך השימוש העיקרי שלה הוא כשם למעיים, שצורתם כצינור גמיש.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.