קישקע
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קישקע (מעיים ביידיש[1]) הוא מאכל מזרח-אירופאי יהודי, העשוי ממעי גס של בקר הממולא בבצל מטוגן, קמח, שומן מעובד (שמאלץ) ותבלינים.
הקישקע המבושל יכול להיות בכל צבע החל מלבן-אפרפר ועד לחום-כתום, בתלות בכמות התבלינים (ובעיקר הפפריקה) שבו. כיום משתמשים גם במעטפת סינתטית למילוי במקום במעיים, ובבישול הביתי משתמשים לעיתים בעור מגרון של עוף או תרנגול הודו (צוואר ממולא).
את הקישקע נהוג להכין ביום שישי, ולהניחו בסיר החמין, בו הוא מתבשל ארוכות.
קישורים חיצוניים
- רותי קינן, "חמין וטעים: צ'ולנט פולני מסורתי" (מתכוני צ'ולנט וקישקע), באתר ynet
הערות שוליים
- ^ המלה היידית "קישקע" דומה במשמעותה ל"Schlauch" הגרמנית, שמובנה היא צינור גמיש, אך השימוש העיקרי שלה הוא כשם למעיים, שצורתם כצינור גמיש.