עסבנה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עסבנה
מאכלים
מוצא לוב
מרכיבים עיקריים אורז, עשבי תיבול, בשר טלה, כבד, לב ומעי כבש

עסבנהערבית: عصبان) הוא סוג מסורתי של נקניקייה מהמטבח הלובי ומהמטבח התוניסאי. מעי כבש (או תרמיל של נקניק תעשייתי) ממולא בתערובת של אורז עם עשבי תיבול ותבלינים, בשר טלה קצוץ, כבד ולב של כבש. מנה זו מוגשת בדרך כלל לצד תבשיל של אורז או קוסקוס, לעיתים קרובות בחגים ובאירועים מיוחדים.

עשבי התיבול והתבלינים יכולים להשתנות ממטבח למטבח, אך בדרך כלל כוללים כמה זנים של פלפל קאיין, פלפל שחור, כורכום וקינמון. יש המוסיפים נענע מיובשת, פטרוזיליה ושמיר. עשבי התיבול והתבלינים המיוחדים מעורבים עם בצל אביבי, עגבניות, שמן צמחי ואורז. דוחסים את התערובת לתוך מעי כבש או תרמיל של נקניק תעשייתי וקושרים בחוט. הנקניקיות הממולאות מבושלות שעה בסיר ולאחר מכן לצורך השחמה נצלות במחבת או בתנור.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עסבנה בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0