קיסיר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קיסיר
מאכלים
סוג סלט
מטבח המטבח הכורדי
מוצא טורקיה, כורדיסטן
מרכיבים עיקריים בורגול

קיסיר הוא סלט מבוסס בורגול.[1] מקורו של הסלט באזור הטורקי והכורדי.

המרכיבים העיקריים: הם בורגול טחון דק, פטרוזיליה ורסק עגבניות. מרכיבים נוספים נפוצים: בצל, שום (באזורים מסוימים), מולסה רימונים חמצמצה, שמן זית ומיץ לימון, מלפפון, קורניצ'ונים ותבלינים.

אפשר להגיש עם עלי חסה. הסלט בצבע אדמדם עקב תערובת רסק עגבניות. מוגש בטמפרטורת החדר בתור תוספת או מתאבן.[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קיסיר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Jeanne Jacob; Michael Ashkenazi (2014). The World Cookbook. ABC-CLIO. p. 726. ISBN 9781610694698. נבדק ב-2018-06-23.
  2. ^ "Kisir recipe|BBC Good Food". BBC Good Food. נבדק ב-2020-04-16.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0