קיזחה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | סוריה, הרשות הפלסטינית |
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | קצח וסולת |
קיזחה (בערבית: قزحة, באנגלית: Qizha,, בעברית: עוגת קצח) היא סוג של עוגה מן המטבח הסורי והמטבח הפלסטיני העשויה עם טחינת קצח ועם סולת ומצופה חצאי שקדים, פיסטוקים או צנוברים. עוגה זו כוללת גם: סוכר, ביצים, אבקת אפייה, מיץ לימון, שמן זית, וצנוברים. זהו קינוח קל לאפייה שבו כל המרכיבים יכולים להיות משולבים ומעורבים לתוך קערה לפני העברתם לתוך תבנית משומנת בטחינה או "שמן זית" כנהוג במטבח הסורי או המטבח הלבנוני. בדרך כלל שימון הדפנות של תבנית האפייה נעשה בעזרת "טחינה גולמית" ולא בעזרת שמן, מרגרינה, או חמאה מומסת. מאכל זה גם נפוץ לעיתים בכפרים הערביים בצפון ישראל או באזור נצרת. הטכניקה להכנת עוגה זו דומה להכנת עוגת בקלאווה. ישנו קינוח דומה הנקרא: אצבעות קצח בו מוגש קינוח דומה על בסיס התבלין: "קצח" אך בצורת סיגרים.
קישורים חיצוניים
- עוגת קיזחה באתר המתכונים של גיל חובב.