צ'י קופטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'י קופטה
Çiğ köfte
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
מאכלים
סוג בשר
מטבח טורקי
אזור מוצא אדנה
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה פושר
מרכיבים עיקריים בשר טחון

צ'י קופטהטורקית: Çiğ köfte) הוא מאכל טורקי העשוי מבשר בקר נא ובורגול ונחשב לנפוץ בטורקיה עיראק, סוריה ומדינות ומרכז אסיה[1][2].

המאכל מורכב מבשר בקר נא, בורגול, בצל, פטרוזיליה, איזוט ועגבניות שאותם מערבבים יחד ולשים עד לקבלת מרקם אחיד[3][4].

נהוג לאכול את המאכל כשהוא קר מיד לאחר שנעשה ולהגישו בליווי חסה, לימון פטרוזיליה, רכז רימונים ולחם[5].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מעדשים[6][7].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'י קופטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Charles Perry, Ruth Reichl, The Hollywood Walk of Food, Los Angeles Times, ‏1992-03-12 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Ghillie Basan, Middle Eastern Kitchen, Hippocrene Books, 2006, מסת"ב 978-0-7818-1190-3. (באנגלית)
  3. ^ Şanlıurfa'dan Adıyaman'a "çiğ" köfte tepkisi, www.ntv.com.tr (בטורקית)
  4. ^ Beri, Cig Kofte (Authentic!), Bites of Beri, ‏2022-05-26 (באנגלית אמריקאית)
  5. ^ How Do You Make Turkish Meatless 'Steak' Tartar (Çiğ Köfte)?, The Spruce Eats (באנגלית)
  6. ^ eliran, צ'י כופתה, באתר רובי מיכאל, ‏2021-06-07
  7. ^ Wayback Machine, web.archive.org, ‏2022-06-28
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39214557צ'י קופטה