צ'י קופטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'י קופטה
Çiğ köfte
מאכלים
סוג בשר
מטבח טורקי
אזור מוצא אדנה
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה פושר
מרכיבים עיקריים בשר טחון

צ'י קופטהטורקית: Çiğ köfte) הוא מאכל טורקי העשוי מבשר בקר נא ובורגול ונחשב לנפוץ בטורקיה עיראק, סוריה ומדינות ומרכז אסיה[1][2].

המאכל מורכב מבשר בקר נא, בורגול, בצל, פטרוזיליה, איזוט ועגבניות שאותם מערבבים יחד ולשים עד לקבלת מרקם אחיד[3][4].

נהוג לאכול את המאכל כשהוא קר מיד לאחר שנעשה ולהגישו בליווי חסה, לימון פטרוזיליה, רכז רימונים ולחם[5].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבשרית, קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מעדשים[6][7].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צ'י קופטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Charles Perry, Ruth Reichl, The Hollywood Walk of Food, Los Angeles Times, ‏1992-03-12 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Ghillie Basan, Middle Eastern Kitchen, Hippocrene Books, 2006, מסת"ב 978-0-7818-1190-3. (באנגלית)
  3. ^ Şanlıurfa'dan Adıyaman'a "çiğ" köfte tepkisi, www.ntv.com.tr (בטורקית)
  4. ^ Beri, Cig Kofte (Authentic!), Bites of Beri, ‏2022-05-26 (באנגלית אמריקאית)
  5. ^ How Do You Make Turkish Meatless 'Steak' Tartar (Çiğ Köfte)?, The Spruce Eats (באנגלית)
  6. ^ eliran, צ'י כופתה, באתר רובי מיכאל, ‏2021-06-07
  7. ^ Wayback Machine, web.archive.org, ‏2022-06-28
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39214557צ'י קופטה