צ'יצ'רון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מטבח | ספרדי, מקסיקני ופיליפיני |
אזור מוצא | אנדלוסיה |
מוצא | ספרד |
מרכיבים עיקריים | עור תרנגול או חזיר |
צ'יצ'רון (בספרדית: Chicharrón; בפורטוגזית: Torresmo; בצרפתית: Oreilles de Crisse) הוא מאכל ספרדי שמקורו באזור אנדלוסיה ונפוץ במדינות דרום אמריקה, ספרד, פורטוגל, פיליפינים, קנדה וארצות הברית[1][2][3].
מאכל הצ'יצ'רון מורכב מעור של חזיר המתובל ועובר טיגון בשמן עמוק.
למאכל גרסאות שונות המשתנות לפי המדינה ומלבד גרסת החזיר, קיימות גם גרסאות המבוססות על עור של תרנגול, בקר, צלעות חזיר דגים וגם גרסה צמחונית[4].
נהוג להגיש את הצ'יצ'רון בליווי תפוח אדמה, רוטב שום, רוטב סלסה, סופריטו או אפונה.
גרסאות
לצ'יצ'רון גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות מבוססות על עור של תרנגול, בקר או צלעות חזיר.
- ברזיל – מוכר בשם טורסמו, מטוגן עם שומן ומוגש עם שום ותבלינים.
- בוליביה – גרסה העשויה מצלעות חזיר ומתובלת בשום, אורגנו ולימון וסלסת עגבניות.
- קנדה – מוכר בשם אוזני המשיח (Oreilles de Crisse) גרסה העשויה מגלדי שומן חזיר בטיגון עמוק.
- קולומביה – גרסה העשויה מבשר חזיר או עוף המוגש לרוב בזמן ארוחת הבוקר.
- צ'ילה – עשוי משומן חזיר ומוגש לצד בשר ולחם ביתי.
- הרפובליקה הדומיניקנית – גרסה המבוססת על בשר חזיר מיובש, הנחתך לחתיכות קטנות ומתובל במיץ לימון ומלח.
- קוסטה ריקה – גרסה המבוססת על צלעות חזיר המוגש לצד מיץ ליים, יוקה מטוגנת וטורטיות.
- אל סלבדור – הצ'יצ'רון משמש במלית לטורטיות הפופוסה.
- גואטמלה – הצ'יצ'רון מוגש בליווי טורטיות, ליים, גוואקמולי ומורינגה.
- מקסיקו – הגרסה העיקרית מבוססת שומן חזיר המוגש לצד צ'ילי ולימון, אך קיימת גם גרסה צמחונית העשויה מבלילה של קמח תירס. הצ'יצ'רון נחשב לחטיף פופולרי במקסיקו וניתן לאכול אותו גם בתוך טורטייה עם אבוקדו או גבינת שמנת.
- פרו – גרסה המבוססת על עור ושומן של חזיר, עוף או דגים המבושלים יחדיו ולאחר מכן עוברים טיגון ומוגשים על באגט, בצל וליים.
- פיליפינים – קיימות גרסאות שונות המבוססות עור של חזיר, מעי של עוף ועור של טונה. נחשב לחטיף אהוב ונפוץ שנאכל בזמן צריכת משקאות אלכוהוליים ומשמש גם כציפוי על ירקות ואטריות מקומיות[5][6].
- ארצות הברית – חטיף הנמכר בשקיות ניילון בדומה לחטיפי תפוח אדמה.
- אורוגוואי – גרסה המבוססת מהשומן הרך ביותר של הפרה הממוקם על הכליות (Grasa de Pella) ומוגשים כמילוי ללחם מסורתי שנקרא רוסקה דה צ'יצ'רונס (Rosca de Chicharrones).
- ונצואלה – גרסה המבוססת בשר חזיר ומוגשת על מאכל העשוי בצק תירס טחון הנקרא קצ'אפה (Cachapa).
קישורים חיצוניים
- כל מה שרציתם לדעת על המטבח הפרואני, באתר GoTravel
- רוני זהבי, כל מה שרציתם לדעת על המטבח הפרואני, באתר מאקו, 11 בנובמבר 2008
- אבי אפרתי, פאן קון מנטקה: קחי לך זמן, באתר וואלה!, 31 בינואר 2019
הערות שוליים
- ^ Eat Mex City, What is Chicharron?, 2020-02-14 (באנגלית)
- ^ PorkRinds.com, What Are Chicharrones?, PorkRinds.com (באנגלית)
- ^ chicharron | Definition & Ingredients | Britannica, www.britannica.com (באנגלית)
- ^ Cuisinegineer, Reel and Grill: Tsitsaron or Chicharon Bulaklak (Deep Fried Pork Mesentery), Reel and Grill, 2011-02-03
- ^ 5 reasons to visit Cagayan this summer, news.abs-cbn.com
- ^ Did You Know That Bagnet is Called “Chicharon” in Ilocos
צ'יצ'רון34847127Q3667736