פרגטה הדורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפרגטה הדורה
מיון מדעי
משפחה: פרגטיים
מין: פרגטה הדורה
תחום תפוצה
פרגטה הדורה

פרגטה הדורה (שם מדעי: Fregata magnificens) היא מין של עוף ים ממשפחת הפרגטיים. אורכה כ-100 ס"מ ואורך מוטת כנפיה הוא כ-215 ס"מ. המין נפוץ לאורך האזור הטרופי של האוקיינוס האטלנטי, ומתרבה בקבוצות על עצים בפלורידה, האיים הקריביים ואיי כף ורדה. היא גם מתרבה לאורך החוף הפסיפי של אמריקה, ממקסיקו עד אקוודור, לרבות איי גלאפגוס. הפרגטה מזדמנת לעיתים רחוק מאוד מתחום תפוצתה הרגיל, והיא נצפתה בין השאר באי מאן, דנמרק, ספרד, בריטניה ובקולומביה הבריטית.

פרגטה זו היא הציפור הלאומית של אנטיגואה וברבודה.

גופם של זכרי הפרגטה שחור כולו, מלבד "כיס גרון" אדום, שמתנפח, בדומה לבלון, בעונת הרבייה. נוצותיה של הפרגטה מבהיקות בסגול בשעה שהשמש מאירה עליהן ישירות. גופן של הנקבות שחור, מלבד החזה וחלקו התחתון של הצוואר הצבועים בלבן, בנוסף לרצועה חומה על הכנף. ראשם ופלג גופם התחתון של זכרי פרגטה צעירים צבועים בלבן, בעוד שאר גופם שחור.

מין זה דומה מאוד בגודלו ובשאר מאפייניו למיני פרגטה אחרים; אך הוא נבדל מהם בחוסר הרצועה הלבנה המתמשכת מבית השחי, ולפרגטות צעירות יש כתם לבן על בטנם בצורת מעוין.

הפרגטות שקטות בזמן מעוף, אך משמיעות כמה וכמה קריאות שונות כשהן בקנן. הן ניזונות בעיקר מדגים, ושודדות אותם מעופות אחרים על ידי כך שהן גורמות להם להקיא את ארוחתם.

הפרגטות עפות לעיתים במשך כמה ימים ולילות ברצף, במהירות ממוצעת של כ-10 קמ"ש, והן יכולות לעוף כ-239 ק"מ בין עצירה לעצירה. הן נוסקות לגובה של עד כ-2300 מטרים מעל לגובה פני הים על ידי שימוש בזרמי אוויר חמים, ויכולות לרדת עד לגובה פני הים. זהו מין העוף היחיד שיכול לישון בזמן מעוף מלבד סיס החומות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרגטה הדורה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
פרגטה הדורה25472167