קורמורן מנומר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקורמורן מנומר
קורמורן מנומר
קורמורן מנומר
מיון מדעי

קורמורן מנומר (שם מדעי: Phalacrocorax punctatus) הוא מין של עוף ימי ממשפחת הקורמורניים האנדמי לניו זילנד. בעבר סיווגו אותו כחלק מסוג יחידי - Stictocarbo שבוטל. כיום הוא שייך לסוג קורמורן והוא נחשב לקרובו של המין קורמורן פיט (Phalacrocorax featherstoni) מאיי צ'טהאם.

קורמורן זה תואר בידי החוקר הגרמני יוהאן ריינהולד פורסטר (אנ') ב-1786, אשר הפליג לצד ג'יימס קוק לניו זילנד וירה באחד הפרטים, אותם הוא כינה בשם "קורמורן חלילי".

תיאור

אורך הקורמורן 64 עד 74 סנטימטרים בממוצע ומשקל 700 עד 1,200 גרם והוא בעל כסות נוצות שחורות על גבו, עם נוצות כנפיים וזנב חומים כהים והפנים והעיניים צהובות. המקור ארוך יחסית וגם צהוב והסנטר ו"כיפת הראש" שחורים, כשהחלק העליון של החזה אפור. מהלחיים ומטה עובר פס לבן לאורך הצוואר והחזה והבטן לבנים לחלוטין. הרגליים צהובות עם קרומי שחייה. לאורך הכנפיים והגב ישנם כתמים שחורים, מהם קיבל הקורמורן את שמו. שני הזוויגים דומים במראם.

הקורמורן חי סביב חופי האוקיינוס השקט והוא מצוי בעיקר באי הדרומי, האי סטיוארט ופרטים בודדים נראים גם באי הצפוני. האוכלוסייה העולמית כוללת בין 10,000 עד 50,000 פרטים, המקננים סביב צוקים וחופי סלעים לאורך ניו זילנד בלהקות של אלפי פרטים.

הקורמורן יכול לחפש מזון באוקיינוס, מעל 6 קילומטרים מהחופים והוא צולל אחרי דגים ודיונונים, אחריהם הוא רודף בעזרת רגליו הארוכות מתחת המים. הוא יכול לצלול עד 30 שניות, כשהשיא המתועד הגיע ל-70 שניות מתחת למים. הקורמורן גם בולע אבנים קטנות שיסייעו לטחינת טרפו. הקורמורנים לרוב דגים לבד אך לעיתים רחוקות דגים יחדיו.

האוכלוסייה העולמית של הקורמורן לא מצויה בסכנה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורמורן מנומר בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קורמורן מנומר31085480