פלטקאקה
פלטקאקה (באיסלנדית: Flatkaka; מילולית "עוגה שטוחה") או Flatbrauð (מילולית "לחם שטוח") הוא אכן לחם שיפון שטוח איסלנדי. פלטקאקה הוא רך, עגול, דק וכהה ומהווה דוגמה אופיינית מהמחבת המקומי.
מאפיינים
באופן מסורתי, פלטקאקה נאפה על אבנים חמות או ישר על גחלת האש, מאוחר יותר על מחבתות ברזל יצוק קטנות אך כבדות, וכיום, כשמכינים פלטקאקה בבית, אנשים אופים אותן ישירות על פלטה חשמלית כדי לקבל את התוצאה הרצוי. בדרך כלל יש הבדל בין פלקאקה תוצרת בית לבין הסוגים הנמכרים בחנויות, כשהאחרונים מעט סמיכים ויבשים יותר בגלל תוספת קמח חיטה.
היסטוריה
ההנחה היא שהמסורת האיסלנדית של אפיית לחם שטוח חוזרת עד ליישוב איסלנד במאה ה-9.[1] מבחינה היסטורית, אזוב איסלנד י(Cetraria islandica) שימש לעיתים כתוספת לבצק בשל מחסור בדגנים באי.[1]
פלטקאקה מוגש בדרך כלל חתוך לחצאים או לרבעים, עם תוספת של חמאה או פאטה בשר כבש, ועם האנגיקיוט, סלמון מעושן או אפילו דג מלוח כבוש.
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Arnarsdóttir, Eygló Svala (2011-01-17). "Traditional Icelandic Flatbread". Iceland Review (באנגלית). אורכב מ-המקור ב-2018-11-25. נבדק ב-2017-03-27.
פלטקאקה40554331Q1427307