דג מלוח (מאכל)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
"דג מלוח" הוא כינויו של דג הרינג מליח כבוש במי מלח. המאכל פופולרי במדינות אירופה השונות כגון הולנד, הארצות הבלטיות, סקנדינביה פולין ועוד. בנוסף, הדג מזוהה גם עם יהדות אשכנז.
תהליך הכנת הדג כולל כבישה שלו במלח, על מנת להוציא ממנו נוזלים. לאחר מכן מסירים את המלח ומוסיפים לו חומרי טעם שונים כגון חומץ, חתיכות בצל הגינה, פלפל שחור, עלים מיובשים של ער אציל ("עלי דפנה") וכדומה.
בתרבות הישראלית-אשכנזית, מקובל להגיש את הדג מלוח באירועים מיוחדים כגון: ברית מילה, בר מצווה, יארצייט, ועוד. הדג מוגש בצלחת כשהוא חתוך לפרוסות.
ההרינג נאכל גם בקידושים הנערכים בשבת בבוקר אחרי התפילה, ובסעודות השבת.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: דג מלוח |
- שגיא קופר, החיפוש אחר ההרינג המושלם - סיור במאה שערים, באתר ynet, 20 באוקטובר 2005