בעלי החיים הם יחידות חיים המסוגלות להגיב באופן פעיל לסביבתם. בעלי החיים הם צרכנים - כדי לייצר אנרגיה הם נדרשים לצרוך אורגניזמים אחרים וחומרים מן הסביבה. זאת לעומת צמחים, אשר מפיקים אנרגיה מאור השמש בתהליך שנקרא פוטוסינתזה (הטמעה). לכל בעלי החיים פרט למספר מינים במערכת הצורבים יש כושר ניידות. בנוסף, לכל בעלי החיים פרט לספוגיים יש מערכת עצבים.
בעבר שוער כי הג'ירף אינו יכול להשמיע שום קול. אולם מדעניםגילו כי הג'ירפים מתקשרים בקולות תת-שמעיים ("אינפרה-סאונד"), המופקים בתדירות הנמוכה מ-20 הרץ. גם האוקאפי, חיה ממשפחת הג'ירפיים, מתקשר בקולות תת-שמיעתיים. הוא דומה לג'ירף גם בהתנהגות הבריחה שלו, בעת שהוא חש בזרים סביבו. אלא שבניגוד לג'ירף, האוקפי אינו מתקבץ בעדרים והוא גם נמוך מהג'ירף – גובהו כ-2.15 מטרים. כמו כן, האוקפי גר במעבה היער ולא בערבה. מסיבות אלו, ההזואולוגים ותרבות המערב בכלל, לא הכירו את האוקפי עד למאה ה-20. עבור העולם המערבי, האוקפי היה בגדר שמועה לא סבירה, כמו ההחד קרן.
רַכִּיכוֹת (Mollusca) -מערכה של בעלי חיים. היא אחת ממערכות החי המגוונות והנפוצות ביותר על פני כדור הארץ. המדענים מונים בה כ-100,000 מינים, חיים ומאובנים, הנחלקים לשבע מחלקות.
הדו-חיים הם חולייתנים שבצעירותם חיים במים מתוקים, ובבגרותם מסוגלים להתקיים גם מחוץ למים. למרות זאת, גם בשלב זה זקוקים הדו-חיים ללחות תמידית; את זאת הם מקיימים באמצעות הפרשת ריר על-גבי עורם, השומר על לחות העור. הריר המכסה את גופם של הדו-חיים הוא אחד מהמאפיינים העיקריים של מחלקה זו, ומשמש בעיקר לצורך נשימה עורית. לעתים מכיל הריר חומרים רעילים המשמשים להגנה.
עופות (שם מדעי: Aves) היא מחלקה של בעלי חיים במערכת המיתרניים. מחלקת העופות כוללת כעשרת-אלפים מינים המפוזרים כיום על פני מרבית האזורים הגאוגרפים של כדור הארץ, והופכים אותה לאחת מהמחלקות המצליחות והמוכרות ביותר של המיתרניים.
העופות מכוסים בנוצות, תכונה המייחדת אותם מכל שאר בעלי החיים בני-ימינו, והגפיים הקדמיות שלהם הפכו לכנפיים המאפשרות למרביתם לעופף באוויר. ואולם יש מיני עופות שהכנפיים שלהם מנוונות חלקית והם אינם מסוגלים לעופף. בגוף העופות בני ימינו חלו התאמות מקיפות לתעופה, כמו מקור קל במקום שיניים, עצמות חלולות לחסכון במשקל, ומערכת ייחודית של שקי אוויר וריאות לנשימה יעילה במיוחד. העופות הם הומיאותרמים (בעלי "דם חם"), מתרבים באמצעות הטלת ביצים (ראו תטולה), וההורים מטפלים בצאצאיהם.
פרוקי רגליים (Arthropoda), היא מערכה של חסרי חוליות. זוהי המערכה הגדולה ביותר בעולם הטבע, והיא כוללת למעלה מ-1,134,000 מינים שונים - יותר מכל מיני בעלי החיים האחרים יחדיו. כ-80% מכלל בעלי החיים על-גבי כדור הארץ הם פרוקי-רגליים (מבחינת מספר הפרטים). לפרוקי הרגליים משתייכות כמה קבוצות ידועות מאד של בעלי חיים, ובהן חרקים, עכבישים, עקרבאים וסרטנים. מחלקת החרקים היא המחלקה הגדולה ביותר בעולם הטבע. למחלקה זו משתייכים יותר ממיליון מינים מתוארים. פרוקי הרגליים שונים בגודלם, ונעים מגודל של פלנקטון מיקרוסקופי (~0.25 מילימטר) ועד לגודל של סרטן עכביש יפני שאורכו מספר מטרים.
דגים הם בעלי חיים במערכת מיתרניים אשר חיים במים. מבחינה טקסונומית משתייכים הדגים לשתי מחלקות: דגי גרם, אשר כוללים את רוב הדגים המוכרים לנו, ודגי סחוס, הכוללים את הכרישים וכמה מינים נוספים. דגי הגרם מהווים את המחלקה הגדולה ביותר במערכת המיתרניים; ישנם יותר מינים של דגים מאשר מיני עופות, יונקים וזוחלים גם יחד.
יונקים (Mammalia), מחלקה במערכת המיתרניים. המאפיין המשמעותי ביותר של היונקים (ממנו נגזר שמה של המחלקה) הוא קיומן של בלוטות חלב באמצעותן מזינה האם את צאצאיה.
מאפיינים נוספים הם פרווה או שיער וכן היכולת לווסת את טמפרטורת הגוף באמצעות תהליכי חילוף חומרים הפולטים חום (Tachymetabolism), תכונה המכונה גם אנדותרמיות או "דם חם".
מחלקת היונקים מונה מעל 5000 סוגים בגוון סדרות כמו טורפים, לווייתניים, עטלפים, בעלי חדק, מכפילי פרסה ופרימטים. בנוסף על יונקי הכיס ובעלי הביב הפרימיטיבים.
צורבים (Cnidaria), היא מערכה של נבוביים בממלכת בעלי חיים. במערכה זו כלולים כ-10,000 מינים של בעלי חיים פשוטים יחסית (בעלות שתי שכבות נבט בלבד) המצויים בסביבות מיימיות בלבד, בעיקר בים. שמם המדעי של הצורבניים Cnidaria בא מהמילה קנידוציט (Cnidocyte), תאים מיוחדים שנושאים אברוני עקיצה. במערכה זו נכללים בין היתר אלמוגים, שושנות ים, מדוזות סוכך, נוצתאים וצרעות ים. בעבר זכתה הקבוצה לשמות Coelenterata וCoelentera, אך מכיוון ששמות אלו כללו את המסרקניים הם נזנחו. כל העיכול של הצורבניים עשוי חלל עיכול אחד.
חיות כיס (Marsupialia), תוך מחלקה במחלקת היונקים. יחודה של הקבוצה בהריונן הקצר של הנקבות, אשר ולדותיהן נולדים זעירים ולא מפותחים, וזוחלים מיד עם לידתם לכיס (marsupium)- שהוא קפל עור המחובר לעצמות הכיס שמתחת לבטן האם. שם הם ממשיכים להתפתח במשך כמה חדשים עד להשלמת התפתחותם.
בעלי חיים נכחדים הם מיני אורגניזמים שנכחדו מהעולם. בביולוגיה, מין נחשב למין נכחד כאשר הפרט האחרון בעולם מבני המין מת. הכחדה של מינים, כמו גם היווצרות של מינים הם תהליכים המתרחשים כל הזמן, אולם יש תקופות בהן יש הכחדה המונית.
ישנם ערכים שאי אפשר שיישארו במצבם הנוכחי וצריך לעבור עליהם ולתקן אותם בהקדם, ראו מסגרת "ערכים דורשי שיפור".
רשימת ערכים מבוקשים
בעמוד זה מרוכזות הבקשות לערכים בתחום בעלי החיים. נא להוסיף שם עברי אם קיים, אך לא לתרגם שם משפה אחרת או להמציא אחד חדש. שמות שהומצאו ללא בסיס הוסרו מרשימה זו, אך כנראה מופיעים גם בערכים אחרים בוויקיפדיה. על כן, נא לא להעתיק שמות מוויקיפדיה אלא להסתמך על מונחי האקדמיה ללשון העברית, מדריך לעיצוב דפים (בעלי חיים), המכלול:עברות שם מדעי או המכלול:ייעוץ לשוני. כדי להבין בדיוק על איזה בעל חיים מדובר, נא להוסיף קישור לויקי האנגלית או את השם המדעי. כל הבקשות שאינן מזוהות מרוכזות בתחתית הערך.
לפני שכותבים ערך על מין מסוים, עדיף לבדוק אם קיימים ערכים על הקבוצות (טקסון) בהן הוא נכלל, ולכתוב אותם אם הם חסרים. כך לדוגמה ניתן לכתוב את הערך על סוג הברווז צולל (Aythya) ולציין בו את המידע הכללי של הסוג, במקום לכתוב בכל ערך של מין בסוג את המידע הכללי שוב ושוב. בדומה לכך, במקום לציין כאן את שמותיהם של רוב או כל ערכי המינים בסוג מסוים, עדיף פשוט לבקש כך לדוגמה: "מיני הברבור".