עורב אפור

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
עורב אפור
Corvus cornix -Kadriog, Tallinn, Harju County, Estonia-8.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה ציפורי שיר
משפחה עורביים
סוג עורב
מין עורב אפור
תחום תפוצה
Hooded crow map2.jpg

עוֹרֵב אָפוֹר (שם מדעי: Corvus cornix) הוא מין ציפור בסוג עורב שבמשפחת העורביים ובסדרת ציפורי השיר. לעורב האפור גוף אפור, אך ראשו, רגליו וכנפיו שחורים. אורך גופו 44–51 ס"מ ומוטת כנפיו 84–100 ס"מ. הוא נפוץ במזרח ובצפון אירופה ובכל אסיה, עד ליפן.

רגליו קצרות וחזקות. ישנן ארבע אצבעות ברגלו - שלוש פונות קדימה ואחת לאחור.

העורב האפור הוא אוכל כל - פירות, זרעים, לטאות ומכרסמים קטנים, ואף גוזלי ציפורים אחרות. פעמים רבות מתגורר בקרבת האדם וניזון מאשפה ופירות רקובים.

העורב האפור הוא מונוגמי פעמים רבות, ולעיתים חי בלהקות. הקינים נבנים על ידי שני בני הזוג, במשך 10-8 ימים וממוקמים לרוב על עצים גבוהים, עם העדפה לאקליפטוס. הנקבה מטילה 4-3 ביצים ירקרקות, ושני בני הזוג דוגרים עליהן במשך 29-24 ימים, עד לבקיעתן.

עד לשנת 2002 נחשב העורב האפור כתת-מין של המין Corvus corone, מכיוון שבאזורים בהם חיים שני המינים, הם מתרבים ביניהם. אך הצאצאים פחות מותאמים לסביבה מאשר המין הטהור, ולכן הוחלט להפריד את המינים.

בישראל מוגדר העורב האפור כמזיק, בשל הנזקים שהוא גורם לחקלאות ולמיני עופות אחרים. פקחי רשות הטבע והגנים לוכדים וממיתים אלפי עורבים כל שנה[1].

נכון לשנת 2018, עורב אפור היא הציפור השכיחה בתפוצתה בישראל; סמוך אחריו בראש רשימת המינים הנפוצים מופיעים דרור הבית, צוצלת, יונת הבית ו-בולבול ממושקף[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. צפריר רינתמדינת ישראל נגד העורב האפור, באתר הארץ, 15 במאי 2009
  2. סיכום ספירת הציפורים הגדולה 2018, באתר "המרכז לטיפוח ציפורי הבר בחצר ובגינה"
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0