סקורדליה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סקורדליה היא מחית סמיכה שמקורה במטבח היווני, ולרוב מיוצרת באופן המסורתי על ידי כתישת שום ורכיבים נוספים כגון תפוחי אדמה, אגוזי מלך, שקדים או חתיכות לחם. לאחר מכן מתווסף שמן זית ומעט חומץ.
הסקורדליה עשויה להיות מוגשת יחד עם דג בקלה מצופה בלילה ומטוגן, חציל וקישוא מטוגנים, דג שלוק או סלק מבושל, ולעיתים גם כמטבל.
וריאציות שונות של המחית עשויות לכלול ביצים, ציר דגים או לימון.
ראו גם
קישורים חיצוניים
34459131סקורדליה