ספנקופיטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספנקופיטה
σπανακόπιτα
ספנקופיטה
ספנקופיטה
מאכלים
סוג מאפה תרד
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא יוון
מרכיבים עיקריים בצק פילו, תרד, גבינת פטה

ספנקופיטה (יוונית: σπανακόπιτα; מיוונית σπανάκι תרד + πίτα מאפה) הוא מאפה תרד מסורתי מהמטבח היווני. המאפה עשוי משכבות של בצק פילו, וביניהן יש תערובת של תרד, פטה ועשבי תיבול שונים.

מרכיבים ורכיבים

המילוי המסורתי של הספנקופיטה כולל תרד קצוץ, גבינת פטה, בצל או בצל ירוק, ביצה ותבלינים.[1] לעיתים משתמשים בגבינות מלוחות אחרות, כדוגמת הקפלוטירי, גבינה קשה הדומה לקשקבל. עשבי תיבול כדוגמת שמיר, נענע או מליסה גם כן עשויים להיות חלק מהמילוי[2], ובמקרה זה תיקרא המנה "הורטופיטה".[3] המילוי נעטף בשכבות של בצק פילו המשוחות בחמאה או בשמן זית. בחלק מהמתכונים הכפריים משתמשים בבצק חוריאטיקו שהוא מעט עבה יותר (מזכיר את בצק הפילאס הטורקי).[2] לאחר האפייה, המאפה מקבל גוון זהוב. ניתן להגישו חם מהתנור או בטמפרטורת החדר.

ביוון קיימת גם גרסת "צום" של הספנקופיטה, שנאכלת במועדים נוצרים אורתודוקסיים כדוגמת התענית הגדולה. בגרסה זו מחליפים את מוצרי החלב והביצים בשמן זית, פטרוזיליה ומעט קמח.

באזורים כפריים ביוון בהם התרד זמין בכמויות נמוכות יותר, עשויים להוסיף לתערובת גם עלי מנגולד או כרישה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספנקופיטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Eva Zane, Greek cooking for the gods, Santa Rosa, CA: 101 Productions, 1992, מסת"ב 1-56426-501-3
  2. ^ 2.0 2.1 How to make the perfect spanakopita | Felicity Cloake, the Guardian, ‏2018-08-22 (באנגלית)
  3. ^ מתכון של בורקס יווני: ספנקופיטה, חגיגת תרד וגבינות, באתר Rex, ‏2020-05-21
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0