סאלומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סאלומי
Salumi
יין איטלקי וסאלומי
NotKosher.png
סאלומי מתיישנים
Prosciutto di Parma

סאלומי (באיטלקית ביחיד: Salume) הם מוצרי בשר איטלקיים האופייניים למנות אנטיפסטו, העשויים בעיקר מבשר חזיר ומיושנים. סאלומי כולל גם ברזאולה, שעשויה מבשר בקר, וכמה מוצרים מבושלים, כמו מורטדלה ופרושוטו. המילה סאלומי, 'בשר מלוח', מקורה במילה הלטינית sal, כלומר 'מלח'.[1]

סוגי סאלומי (חלקי)

  • פרושוטו - בשר חזיר יבש, פרוס דק ומוגש לא מבושל (prosciutto crudo)
    • פרושוטו של פארמה (Prosciutto di Parma)
    • Prosciutto di San Daniele
    • Speck Alto Adige - בשר חזיר יבש מדרום טירול, איטליה
    • Culatello
    • Culaccia / culatta
  • Capocollo, הידוע גם coppa או capicola – בשר חזיר איטלקי וצרפתי קר
  • ברזאולה – בשר בקר מיובש באוויר ובמלוח
  • Cotechino – נקניקיית חזיר בבישול איטי
  • Cotechino Modena – נקניק חזיר טרי מבית מודנה
  • גואנצ'לה - מוכן מלסת חזיר או לחי
  • Lardo – רצועות שומן חזירים מבושלות ומתובלות איטלקיות
  • לונזה ולונזינו – עשוי מחלצי חזיר מבושלים
  • מורטדלה – נקניק עשויה מבשר חזיר טחון דק
  • נדויה – נקניקיית חזיר מתובלת קלבריה ניתנת למריחה
  • פנצ'טה – עשויה מבשר בטן חזיר
  • סלמי – נקניקיות מבושלות, בשר מותסס ומיובש באוויר

לקריאה נוספת

ראו גם

  • שרקוטרי – ענף בישול של מוצרי בשר מוכנים, בעיקר מבשר חזיר
  • סאלומריה - יצרן או חנות של בשר חזיר מיושן/משומר (salumi)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאלומי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ OED sv. salumeria, n.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0