מורטדלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מורטדלה

מורטדלה הוא נקניק איטלקי מבושל העשוי מבשר חזיר ומכיל לפחות 15% מוצקי שומן. הנקניק מתובל בפלפל שחור, בפיסטוקים ובתמצית הדסים.

היסטוריה

על פי המסורת בשר החזיר נכתש בעלי ומכתש לעיסה. הרומאים קראו לנקניק זה "farcimen mirtatum" בגלל טעם ההדסים של הנקניק. נקניק מורטדלה יוצר לראשונה בבולוניה שבאיטליה. נקניק מורטדלה מפראטו מתובל בשום.

מורטדלה בישראל

בישראל בשר החזיר מוחלף בבשר עוף ובקר.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מורטדלה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מורטדלה28244221