ברזאולה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | נקניק |
מטבח | איטלקי |
אזור מוצא | לומברדיה |
מוצא | איטליה |
מרכיבים עיקריים | בשר טחון |
ברזאולה (באיטלקית: Bresaola) הוא נקניק יבש, מעושן וכבוש העשוי מבשר טחון. המאכל מורכב מבשר בקר, כבש או סוס טחונים המעורבבים יחד עם שומן, מלח גס, ערער, קינמון ואגוז מוסקט שעוברים תסיסה וייבוש למשך שלשה חודשים.
מקור המאכל בחבל לומברדיה, איטליה[1][2]. למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה, קיימת גרסאות שונות מבוססות בשר צבי, באפלו או חזיר ונפוצות בעיקר בצפון איטליה[3].
נהוג לאכול את נקניק הברזאולה כמתאבן כאשר הוא פרוס ומוגש לצד סלט רוקט, שמן זית, מיץ לימון או חומץ בלסמי.
גלריה
-
נקניק ברזאולה פרוס
-
ברזאולה וגבינת עיזים
-
פרוסות ברזאולה עם מוצרלה
-
פרוסות ברזאולה בסלט
-
ברזאולה עם אנטיפסטי
-
פרוסות ברזאולה
-
פיצה עם ברזאולה
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Definition of BRESAOLA, www.merriam-webster.com (באנגלית)
- ^ How to make bresaola, the Guardian, 2011-05-13 (באנגלית)
- ^ Bresaola, Food, 2011-08-10 (באנגלית)
34727328ברזאולה