ברזאולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברזאולה
Bresaola
מאכלים
סוג נקניק
מטבח איטלקי
אזור מוצא לומברדיה
מוצא איטליהאיטליה איטליה
מרכיבים עיקריים בשר טחון

ברזאולהאיטלקית: Bresaola) הוא נקניק יבש, מעושן וכבוש העשוי מבשר טחון. המאכל מורכב מבשר בקר, כבש או סוס טחונים המעורבבים יחד עם שומן, מלח גס, ערער, קינמון ואגוז מוסקט שעוברים תסיסה וייבוש למשך שלשה חודשים.

מקור המאכל בחבל לומברדיה, איטליה[1][2]. למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה, קיימת גרסאות שונות מבוססות בשר צבי, באפלו או חזיר ונפוצות בעיקר בצפון איטליה[3].

נהוג לאכול את נקניק הברזאולה כמתאבן כאשר הוא פרוס ומוגש לצד סלט רוקט, שמן זית, מיץ לימון או חומץ בלסמי.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברזאולה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Definition of BRESAOLA, www.merriam-webster.com (באנגלית)
  2. ^ How to make bresaola, the Guardian, ‏2011-05-13 (באנגלית)
  3. ^ Bresaola, Food, ‏2011-08-10 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34727328ברזאולה