ניר גלילי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ניר גלילי
לידה 1955 (גיל: 69 בערך)
השתייכות צבא הגנה לישראל
דרגה תת אלוף  תת אלוף
תפקידים בשירות
פעולות ומבצעים
מלחמת יום הכיפורים  מלחמת יום הכיפורים
מלחמת לבנון  מלחמת לבנון
האינתיפאדה הראשונה
תפקידים אזרחיים

ניר גלילי איש צבא ומנכ"ל ישראלי. סיים את שירותו בצה"ל בדרגת תת אלוף. שירת בחיל השריון כמפקד חטיבה 500 וכמפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה. לאחר מכן היה מנכ"ל שלמה Sixt וסונול.

קורות חייו

לגלילי תואר ראשון (BA) בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במנהל עסקים למנהלים (EXECUTIVE MBA), אותו סיים בהצטיינות בבית הספר לניהול ע"ש רקאנטי. גלילי אב לשלושה ילדים. מתגורר במושב ביצרון.

שירותו הצבאי

עם גיוסו לצה"ל שובץ בחיל השריון. גלילי עבר הכשרה כלוחם וקורס מפקדי טנקים. ולחם במלחמת יום הכיפורים. בהמשך השלים קורס קצינים ושירת כמפקד מחלקה וכמפקד פלוגה בחיל השריון. במלחמת לבנון הראשונה שימש סגן מפקד גדוד 195 בחטיבה 500.[1] בהמשך שירת כמפקד גדוד 430 כאשר הגדוד היה בלבנון וכמפקד חטיבה 500. בתפקידו הבא שימש מפקד עוצבת עידן, אוגדת מילואים משוריינת, בדרגת תא"ל.

ב-1995 מונה למפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה.[2] בשנת 1996, בעקבות תלונה של פקידה שלו על תקיפה, גלילי הודה כבהתנהגות שאינה הולמת. הפרקליטות הצבאית החליטה שלא להעמידו לדין בעקבות סירוב הפקידה להעיד נגדו. הוא הועמד לדין משמעתי בפני סגן הרמטכ"ל, מתן וילנאי, שנזף בו על התנהגות שאינה הולמת קצין צה"ל וגזר עליו עיכוב דרגה למשך שנתיים.[3] בשנת 1999 ביקש שאול מופז, למנותו למפקד גיס בדרגת אלוף. הפקידה עתרה לבג"ץ, שאישר את קידומו בתפקיד, אולם פסל את העלאתו של גלילי לדרגת אלוף, בנימוק שדרגה, שלא כמו תפקיד, היא עניין של סטטוס ואות הוקרה וגלילי אינו ראוי להוקרה בגלל מעשיו.[4]

לאחר השחרור מצה"ל

גלילי שימש מנכ"ל החברה שלמה Sixt, ונמנה עם האחראים להפיכתה לחברת הליסינג והשכרת הרכב הגדולה בישראל.[5] במהלך העשור שבו ניהל גלילי את החברה, גדל צי כלי הרכב של החברה מ־20 אלף מכוניות ל־70 אלף מכוניות.[6]

לאחר כ-10 שנות עבודה ב"שלמה אחזקות" מונה גלילי למנכ"ל סונול.[7]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0