נויהאוס (יצרן שוקולד)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נויהאוס
Neuhaus
החנות המקורית של נויהאוס ב-Galeries Royales בבריסל

נויהאוסצרפתית: Neuhaus) היא חברת שוקולטייר בלגית שמייצרת ומוכרת שוקולדים יוקרתיים, טראפלס שוקולד, ביסקוויטים וגלידות.

היסטוריה

החברה נוסדה בשנת 1857 על ידי ז'אן נויהאוס, מהגר שווייצרי, שפתח את החנות הראשונה שלו ב־Galeries Royales Saint-Hubert במרכז בריסל. בשנת 1912, נכדו, ז'אן נויהאוס השני, המציא את פרלין השוקולד, גנאש קרם שוקולד דקדנטי בתוך מעטפת שוקולד, השוקולד הממולא המקורי.[1]

כיום, לחברת נויהאוס יש למעלה מ-1,500 נקודות מכירה ב-50 מדינות. כל מוצרי נויהאוס מיוצרים עדיין ב־Vlezenbeek, ליד בריסל, ומיוצאים לכל העולם. בשנת 2000 קיבלה החברה את ההרשאה המלכותית של חצר בית המלוכה הבלגי.[2]

לאחר שהגיע לבריסל ממולדתו שווייץ, ז'אן נויהאוס פתח חנות רוקחות בשנת 1857 ב-Galeries Royales, ליד הכיכר הגדולה בבריסל. הוא התחיל את עסקיו בכיסוי התרופות בשוקולד כדי להקל על הטיפול והנשיאה שלהן. שוש קירח, guimauves (זהה למרשמלו) וטבליות שוקולד מריר הצטרפו עד מהרה להכנות המסורתיות יותר על דלפק התצוגה.

בסיוע בנו פרדריק, הוא השקיע כמות הולכת וגוברת של זמן ומאמץ בהכנת והמצאת מעדנים חדשים עד לנקודה שבה המוצרים הפרמצבטיים הרגילים פינו בהדרגה מקומם למוצרים החדשים.

בשנת 1912, שנת מותו של פרדריק, יצר בנו ז'אן השני את הבונבונים או הפרלינים הראשונים במילוי שוקולד. הם הצליחו מיד. אחריהם בא חידוש נוסף. לואיז אגוסטיני, אשתו של ז'אן, הבינה שהפרלינים נמעכים בתוך שקיות קורנט הנייר ששימשו לעטוף אותם. יחד עם בעלה פיתחה ב-1915 קופסת מתנה שזכתה לכינוי ה"קלפי". על עיצוב הקלפי נרשם פטנט, מסמך הרישום הוא תאריך 16 באוגוסט 1915 בשעה 14:30 (שעון בלגיה).[3]

חתנו של ז'אן, אדלסון דה גאבר, קיבל לידיו את ניהול העסק. ב-1958, הוא יצר סדרה של פרלינים מוערכים מאוד כמו ה"קפריזה" וה"פיתוי" שהוצגו לראשונה בתערוכה העולמית של בריסל (1958). סוזן נויהאוס, אשתו, התמחתה בקישוט ואריזת מתנות. החברה התרחבה ובמהרה הופיעו חנויות ברחבי הארץ ומחוצה לה. בוטיק השוקולד הראשון של נויהאוס בארצות הברית נפתח בשנת 1999 בעיר ניו יורק.[4]

כיום מגוון השוקולד הבלגי של נויהאוס עדיין כולל פרלינים מסורתיים, אך התרחב לכלול חטיפי שוקולד וטבליות, BonBons, ממתקים, ריבועי שוקולד עטופים בנפרד ("Carres") ושוקו חם. הם גם מייצרים טראפלס שוקולד, ובשנת 2017 בלומברג החשיב לטראפלס השוקולד הטוב בעולם.[5] השוקולד שלהם הוא 100% UTZ Certified (אנ') עשוי מ-100% מרכיבים ממקור טבעי, ועדיין עשוי כולו בבלגיה. 25% מהשוקולד מיוצר עם קקאו מחוות הקקאו של נויהאוס.[6]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נויהאוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Thomas, Amy (22 בדצמבר 2011). "Brussels: The Chocolate Trail". New York Times. נבדק ב-2011-12-25. Ever since the Brussels chocolatier Jean Neuhaus invented the praline 100 years ago, the city has been at the forefront of the chocolate business. ... They are breaking away from traditional pralines — which Belgians classify as any chocolate shell filled with a soft fondant center ... {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2012-11-23. נבדק ב-2012-10-25. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Mercier, Jacques (2007). The Temptation of Chocolate. Belgium: Racine. p. 25. ISBN 978-2-87386-533-7.
  4. ^ "The World of Neuhaus". Neuhaus Chocolate. נבדק ב-24 בינואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "We Found the Best Chocolate Truffle in the World". Bloomberg.com. 3 בפברואר 2017. {{cite news}}: (עזרה)
  6. ^ "Neuhaus Original Belgian Chocolate". נבדק ב-24 בינואר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0