משה גאון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משה גאון
משה גאון בשבתרבות ברמת גן
משה גאון בשבתרבות ברמת גן
לידה 4 ביולי 1964 (גיל: 59)

משה גאון (נולד ב־4 ביולי 1964) הוא יועץ אסטרטגי פוליטי, אסטרטג שיווק ופרסום, יזם ומשקיע, איש עסקים ומבעלי חברת גאון אחזקות.

ביוגרפיה

משה גאון, בנו של איש העסקים בני גאון, הוא השני מבין ארבעה אחים לבית משפחת גאון אחרי מיכל אחותו הבכורה ויואב ובעז תאומים שנולדו אחריו. הוא נולד בפתח תקווה וגדל בבת ים עד גיל 7, אז עברה משפחתו לשכונת נווה רסקו ברמת השרון, בשנת 1979 החל ללמוד בתיכון רוטברג, בסיום לימודיו התגייס לצה״ל ושירת כלוחם ביחידת שלדג של חיל האוויר.

ב־1984 החל את לימודיו באוניברסיטת תל אביב במדעי המדינה ובתקשורת אותם סיים בהצטיינות כשלאחריהם החל ב-1989 ללמוד לתואר שני בפרסום באוניברסיטת נורת׳ווסטרן שבשיקגו אילינוי. בשנת 1990 סיים גאון את לימודיו.

ב־1990 החל לעבוד כמנהל תקציבים בסוכנות הפרסום BBDO בניו יורק. ביולי 1993 חזר לישראל והצטרף למשרד הפרסום הצעיר באומן בר ריבנאי. גאון מונה למנהל התכנון האסטרטגי ואחרי זמן קצר גם הפך לשותף. לאחר מספר שנים החליף גאון את יורם באומן בתפקיד המנכ״ל וכיהן בתפקיד זה כשותף מנהל עד שנת 2008.

בסמוך לשובו לארץ היה גאון בין היתר חבר צוות המיכרז ואחר כך בין מקימי סלקום ב־1994. גאון ליווה את סלקום מראשית דרכה במשך 11 שנה. הוא אחראי לרבים מהמהלכים השיווקים ואסטרטגיים הגדולים שקידמו את ענף הפרסום הישראלי, ביניהם הקמת מחלקת הפלנינג הראשונה של ישראל בבאומן בר ריבנאי לפי המודל האנגלי, הקמת חברת המדיה הראשונה בי בי אר איי או אר עבור פרוקטר אנד גמבל בישראל והכנסת שיטות עבודה ומודלים לרכש זמן אוויר עם התחלת הערוץ המסחרי - ערוץ 2. גאון אחראי למאות קמפיינים, ניהול משברים כמו זה של סלקום עם השקת מכשירי החברה הראשונים, והחדרת מוצרים בינלאומיים לחברות כמו פרוקטר אנד גמבל. בין לקוחותיו לאורך השנים חברות כמו מזדה, סופר-פארם, קוקה קולה, יוניליוור, פלאפון, הוט, שטראוס, ברק 013 ועוד.

ב־1998 עם הקמתה של חברת האחזקות גאון אחזקות הצטרף אליה כדירקטור וכחלק מתפקידיו בקבוצה שימש במשך שלוש שנים כיושב ראש הוועדה האסטרטגית של החברה, וכן כדירקטור ובעל מניות בגאון קמעונאות וסחר. גאון נחשב לאחד מהאסטרטגים המסחריים ופוליטיים המובילים בישראל. בין היתר היה יועץ אסטרטגי של ברק במשך שש שנים ומנהל האסטרטגיה והתקשורת של אהוד ברק בבחירות 1999, שבהן נבחר לראשות הממשלה במהלכן היה מעורב בפרשת העמותות הפיקטיביות שהקים מטה ברק לצורך עקיפת חוק מימון מפלגות[1][2] וכך גם בקמפיין הבא של ברק בבחירות 2001 בהן נבחר אריאל שרון.

גאון היה בעל מניות ויו"ר חברת הפקות הטלוויזיה טלעד אותה מכר בשנת 2011.

בשנת 2005 פרש מתפקיד מנכ"ל משרד הפרסום והקים בחברה את חנות הרעיונות ששימשה כיחידה עצמאית ונפרדת במשרד לייעוץ אסטרטגי.

באותה שנה הקים גאון את Xtrip, חברה לטיולי אתגר ומסעות נהיגה עצמית ברכבי ארבע על ארבע ואופנועים בעולם.

ב־2007 כתוצאה משינוי ניהולי בחברה, חזר גאון לתפקיד מנכ״ל קבוצת באומן בר ריבנאי לשנה נוספת עד מינוי מנכ"ל החברה הנוכחי, יוסי לובטון למחליפו.

ב־25 במאי 2008, כתוצאה מפטירת אביו, בני גאון, נאלץ גאון לעזוב את חברת הפרסום אותה ניהל ולעבור לנהל את גאון אחזקות. הוא הגדיל את אחזקותיו בגאון על מנת לבסס את השליטה בחברה ומונה ליושב ראש דירקטוריון גאון אחזקות. גאון גיבש אסטרטגייה חדשה למיקוד פעילות החברה בתחום ניהול בקרה ושליטה בטכנולוגיות ומוצרים המיועדים לתחום הsmart grid של מים וקלינטק תוך יציאה מתחומים אחרים כמו סחר ופיננסים. בסמוך לכניסתו לתפקיד, חווה העולם התמוטטות כלכלית שגרמה למהפך בדרך ההתנהלות של גופים מוסדיים ובנקים למול חברות אחזקה שעד אז נהנו ממימון ומיחזור חוב לניהול עסקיהם. האווירה הכלכלית הביאה לביטול שיטת מיחזור החובות, דבר שהביא לקריסתן והתפרקותן המהירה של חברות אחזקות רבות בשוק הישראלי שאופן ניהולן התבסס על מיחזור חוב. כך גם היה בגאון שגייסה חוב בשנת 2007. למרות המצב הכלכלי והשינוי באווירת השוק ולמרות ירידה דרמטית בשווי החברה כתוצאה משינוי הסנטימנט בשוק, בתקופת כהונתו עמדה החברה בכל התחייבויותיה לבעלי אגרות החוב שלה והבנקים, תוך מכירת נכסים מואצת ופרידה מחברות טובות שבבעלותה כמו המשביר לחקלאי ונכסי נדל״ן, על מנת לעמוד בהתחייבויותיה ללא צורך בתספורות. כישלון פעילות הסחר של הקבוצה באותה תקופה, שכללה בין היתר את רשת אייס ורשת אימגינריום אותה יבאה לארץ ונימכרה חזרה לחברה הבינלאומית יצר צורך בהזרמת הון לחברה בדמות גיוס משקיע חדש.

ב-2012 פרש מתפקידו כיושב ראש קבוצת גאון אחזקות ולתפקיד מונה ארז מלצר מתוך מטרה להוביל לגיוס משקיע חדש בחברה. ביוני 2013 נמכרה השליטה בחברה לקרן ויולה שהזרימה הון נידרש לחברה ליצובה, ונחתם הסכם שותפים חדש בין משפחת גאון וויולה.[3] משפחת גאון ממשיכה להחזיק כ-14% בחברה. בשנת 2017, גאון ואחותו מיכל הצטרפו שוב לדירקטוריון החברה.

ב-2013 מכר גאון את אחזקותיו בבאומן בר ריבנאי לקבוצת הפרסום הבינלאומית פובליסיס ומאז החל להתמקד כיועץ, כיזם ומשקיע במיזמי פרסום וניו מדיה לאינטרנט ומובייל. בין היתר השקיע בחברות Orcam, Apester, Any Clip, Latto.

ב-2016 הקים את יוקאן www.yoocanfind.com, אתר קהילה בינלאומי מבוסס סיפורים אישיים ומידע על ידי ועבור אנשים עם מוגבלויות. האתר מאפשר לאנשים מכל העולם לשתף בסיפורם האישי, לקרוא סיפורים אישיים של אחרים, ליצור קשר עם חברים בעלי ניסיון רלוונטי, וקישורים לשירותים, מוצרים והטבות לשיפור חייהם.

בשנת 2010 הוציא לאור גאון ביחד עם העיתונאי אטילה שומפלבי את מניפסט "הציונות החדשה" המציע חזון לאומי למדינת ישראל לעשור הבא שבסיסו הקמת קרן לאומית שתפעל להורדת התלות בנפט ופתרון משבר המים העולמי. הוא היה פעיל ותמך במחאת האוהלים בקיץ 2011. בנוסף, גאון מרצה ומנחה מבוקש בקורסים לניהול ותקשורת ובבתי ספר לתקשורת ולמנהל עסקים.

בשנת 2018 פרסם את הספר "קילר אינסטינקט" העוסק באסטרטגיה ובניהול קמפיינים פוליטיים ביחד עם איל ארד ודוקטור ארז יעקובי.

חיים אישיים

גאון גרוש ואב לארבעה ילדים. אחיו הוא העיתונאי והמחזאי בועז גאון ודודו הוא הזמר והשחקן יהורם גאון.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0