מרק תרד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק תרד
Spinach soup

מרק תרדאנגלית: Spinach soup) הוא מרק שמכינים אותו באמצעות תרד כמרכיב עיקרי.

מאפיינים

המנה נפוצה ברחבי העולם, ניתן להכין אותו כמרק על בסיס ציר או על בסיס שמנת, וניתן לכנות את האחרון כ"מרק קרם תרד". ברפובליקה העממית של סין, מרק תרד וטופו מכונה גם "מרק ברקת ונפריט לבן". תרד וטופו מייצגים ברקת וירקן נפריט בהתאמה,[1] וכך ניתן לכנות את מרק התרד עצמו "מרק ברקת".[2] ניתן להשתמש בתרד טרי, משומר או קפוא, וניתן להשתמש בתרד שלם, מחית או קצוץ. מרכיבים נוספים יכולים לכלול בצל, בצל ירוק, גזר, סלרי, עגבניות, תפוח אדמה, מיץ לימון, שמן זית, תבלינים, מלח בישול ופלפל שחור. מרק תרד מוגש בדרך כלל חם, אבל יכול להיות מוגש גם כמרק קר. לפני ההגשה, ניתן להוסיף או לקשט אותו במרכיבים כמו שמנת חמוצה ו/או קרם פרש.

גלריה

 

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק תרד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Deh-Ta Hsiung; Nina Simonds (2001). The Food of China. London: bay books. p. 60. ISBN 9780681025844.
  2. ^ Parkinson, Rhpnda (2003). The Everything Chinese Cookbook. Avon, MA: Adams Media. p. 63. ISBN 9781580629546.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37896677מרק תרד