מספוא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מספוא (במקרה זה, זון) מואבס ברפת

מספוא הוא כינוי כללי למגוון גדול של מיני מזון הנאכלים על ידי בהמות אוכלות עשב. המספוא נחלק לשתי קבוצות עיקריות:

  • מזון גס - מזון אשר ערכו התזונתי העיקרי נובע מהחומר הצמחי (עלים, גבעולים, פרחים), כגון: מרעה, שחת ותחמיץ. מזון גס מתאפיין בתכולת סיבים תזונתיים גבוהה.
  • מזון מרוכז - מזון אשר ערכו התזונתי העיקרי נובע מפרי הצמח (גרעינים), כגון: חיטה, שעורה, תירס וסויה.

פעמים רבות המספוא הוא תוצר לוואי - מזונות אשר מקורם בעודפים ובפסולת חקלאית, או בתוצרי לוואי של תעשייה המבוססת על עיבוד מוצרים מן הצומח ומן החי כגון: סובין, גלוטן, כוספא וגפת. רוב תוצרי הלוואי הם בגדר מזון גס, אך יש כאלו (גפת זיתים, לדוגמה) שהם מזון מרוכז.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מספוא בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

18790097מספוא