מנחם זיידה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנחם זיידה
מנחם זיידה
מנחם זיידה
לידה ה'תש"ם, 1980
ירושלים, ישראל
מדינה ישראל
מקום מגורים ביתר עילית
מקצוע מחנך ועורך דין
תפקיד חבר מועצת עיר ויו"ר ועדת הביקורת בעיריית ביתר עילית
מפלגה למעננו
השקפה דתית חרדי

מנחם זיידה (נולד בא' בניסן ה'תש"ם, 18 במרץ 1980) הוא מחנך, ועורך דין, ראש סיעת "למענינו" וחבר עיריית ביתר עילית החל משנת 2013, ועומד בראש ועדת הביקורת של העירייה.

ביוגרפיה

נולד בישראל למשפחה מחסידי ויז'ניץ, ולמד בישיבת ויז'ניץ הר נוף וישיבת שפתי דעת. אביו דב זיידה היה מראשוני המתיישבים בעיר ביתר המתחדשת. במסגרת לימודיו בכולל השלים היתר הוראה, ובמקביל כיהן כמחנך בתלמוד תורה במכינה לישיבה קטנה של חסידות באיאן וכמפקח בתלמוד תורה של חסידות פינסק-קרלין. בהמשך פנה ללימוד משפטים, ובקיץ ה'תשע"ט הוסמך כעורך דין.

לקראת הבחירות לעירייה בשנת ה'תשע"ב, הקים מפלגה חדשה בשם "למענינו - תושבים למען תושבים" שהתמודדה לחברות במועצת העיר, ובנוסף התמודד גם לראשות העיר. המפלגה לא נתמכה על ידי מפלגה ארצית, ומצע הבחירות שלה קרא לחיזוק מעמד התושב הפרטי, כניגוד למפלגות הממסדיות, שדואגות לקהילות. מפלגתו של זיידה זכתה בשני מושבים במועצת העיר[1].

בין פעולותיו של זיידה במועצת העיר, יוזמה להקמת מוקד רפואת חירום בשעות הלילה.

לקראת הבחירות לעירייה בשנת ה'תשע"ט, התמודד שוב זיידה לראשות העיר ולמועצה, כאשר בפעם זו תמכה בו מפלגת יחד, לפי הוראת הרב מאיר מאזוז ראש ישיבת כסא רחמים. גם בבחירות אלו זכה ב-13% מהקולות בלבד והפסיד למאיר רובינשטיין. בבחירות אלו מפלגתו של זיידה זכתה במקום אחד במועצה.

מנחם זיידה עם הרב מאזוז, תשע"ט

אידאולוגיה פוליטית

מפלגתו של זיידה היא פריצת דרך במוסכמות של הציבור החרדי, כאשר בדרך כלל בציבור זה נבחרים נציגי הציבור לפי החלטות מפלגתיות והוראות רבני קהילות שלא בהכרח קשורים לעיר הספציפית. לעומת זאת, מפלגתו של זיידה לא באה בשם קהילה כל שהיא, והמוטו שלה היה טובת תושבי העיר באופן פרטני[2]. מגמה זאת נראתה אחר כך בהקמת מפלגות דומות נוספות, לקראת הבחירות בשנת ה'תשע"ט.

לטענת זיידה, הוא פועל לפי הוראות רב העיר, רבי דוד צבי אורדנטליך, הסבור כי יש לתת בחירה חופשית לציבור התושבים בערים החרדיות, כי אין כאן עניין דתי, אלא רק עניין של בחירות לוועד הבית. בפועל לא הייתה התנגדות מצד הרבנים למסע הבחירות של זיידה, אך במהלך שנות כהונתו הראשונה[3] יצא מכתב נגדו מצד כמה מרבני העיר, המכתב הוכחש לבסוף ופורסמה התנצלות על כך שהחתימה הייתה מוטעית[4].

הערות שוליים

  1. ^ הודעה בדבר תוצאות הבחירות.
  2. ^ נצפו מקרים דומים בערים אחרות, של מפלגות שלא פנו למגזר מסוים, או שלא הוקמו תחת חסות המפלגות הארציות או דמות רבנית. כגון מפלגתו של הסופר קובי לוי בנתניה ומפלגתו של חיים מילר בירושלים[דרוש מקור].
  3. ^ בשלהי שנת ה'תשע"ה.
  4. ^ רבנים בביתר התנצלו בפני מנחם זיידה, באתר כיכר השבת.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0