מנחם בומבך

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנחם בומבך (צילום אלימלך פסיקוב)

מנחם (מנדל) בומבך (נולד בב' בחשוון ה'תשל"ז, 26 באוקטובר 1976) הוא ראש ישיבת המדרשה החסידית בביתר עילית, מנהל רשת המוסדות "נצח" ופעיל חברתי חרדי, זוכה פרס החינוך הדתי לשנת 2011.

ביוגרפיה

בומבך נולד לטוביה ולחיה יאקאב. לאחר שאמו התגרשה נישאה בשנית להרב יעקב בומבך, מו"ץ בירושלים וחסיד ויז'ניץ, ומנחם שינה את שמו לשם משפחתה החדש. למד במוסדות ויז'ניץ, בישיבת 'אהבת ישראל' ובישיבת מיר בירושלים. בומבך השלים תואר ראשון בחינוך במכללת מורשת יעקב, ותואר שני בחוג למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית. בומבך ייסד בשנת 2013 את המכינה החרדית באוניברסיטה העברית וניהל אותה במשך שנים. בומבך השתתף במספר תוכניות מנהיגות ובהן שלוחי ציבור של מכון מנדל למנהיגות, בה שימש לאחר מכן כדיקאן הסטודנטים[1]. כמו כן בומבך היה עמית בתוכנית מעוז[2] ובתוכנית המנהיגות של גשר מפעלים חינוכיים[3]. בספטמבר 2020 מונה לחבר המועצה הלאומית לספריות ציבוריות.

באפריל 2021 מונה לחבר בוועדה הלאומית למחקר ופיתוח בתחום קידום החינוך המדעי-טכנולוגי.

בדצמבר 2020 נבחר הבלוג של בומבך ב "The Times Of Israel" כאחד מהקולות המשמעותיים של השנה[4].

רשת נצח והמדרשה החסידית

בשנת 2013 ייסד בומבך את המדרשה החסידית בביתר עילית. הישיבה היא כלל חסידית ולומדים בה כ-80 בחורים. המדרשה היא הישיבה התיכונית הראשונה שהוקמה במגזר החסידי, דבר שגרר התנגדויות רבות ואף התנכלויות אישיות לבומבך שכללו הפצת פשקווילים, פגיעה בביתו של בומבך[5] והפגנות מול ביתו[דרוש מקור]. הישיבה חריגה בנוף החרדי, והיא אף מחזיקה באתר אינטרנט[6], דף פייסבוק ויוטיוב. באתר האינטרנט של הישיבה נכתב כי הישיבה הוקמה "תוך התייעצות מתמידה עם טובי אישי החינוך ובליווי גדולי ישראל, אדמו"רים ורבנים שליט"א".

בומבך הקים ישיבות תיכוניות ובתי ספר נוספים בירושלים ובבית שמש, שמוגדרים ממלכתיים חרדיים והפכו לרשת שנקראה "נצח", שלדבריו דוגלת בשילוב לימודי קודש וחול ובדגש על חינוך ליראת שמיים ואהבת תורה תוך הכנה לחיי מעשה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מנחם בומבך, באתר institute.mandelfoundation.org.il
  2. ^ מנחם בומבך, באתר Maoz
  3. ^ מנחם בומבך – מכון גשר למנהיגות
  4. ^ [1]
  5. ^ זפת ודבק מגע: מי מתנכל למנהל הישיבה?, באתר כיכר השבת
  6. ^ המדרשה החסידית, באתר Amidrasha-Hachasidit


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מנחם בומבך31895265Q86001822