מיץ עגבניות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית משקה ריקה. מיץ עגבניות הוא מיץ העשוי מעגבניות. המשמש בדרך כלל למשקה, או רכיב עיקרי בקוקטיילים כגון בלאדי מרי. בקנדה, מיץ העגבניות אינו מפוסטר ואינו מרוכז.

המיץ עשוי גם להכיל חומצת לימון, מלח ולעיתים גם סוכר או תחליף סוכר.[1]

היסטוריה

מיץ העגבניות נוצר לראשונה על ידי לואי פרין בשנת 1917 במלון פרנץ' ליק ספרינגס בדרום אינדיאנה. כאשר נגמר ללואי מיץ התפוזים, הוא חיפש תחליף מהיר. הוא שילב עגבניות סחוטות, סוכר ורוטב מיוחד. מיד המיץ זכה להצלחה רבה והיה נפוץ בעיקר אצל אנשי עסקים בשיקגו אשר הפיצו את המיץ כ"קוקטייל מיץ העגבניות". לאחר חצי שנה, המיץ נהיה מפורסם בכל רחבי אינדיאנה ויותר ויותר אנשים החלו להפיק ולמכור אותו.[2]

הפקת המיץ

לאחר שהמיץ נהיה מפורסם, יצרנים מסחריים רבים שהפיקו את מיץ העגבניות החלו להוסיף מלח למיץ. אך לעיתים קרובות, הם גם הוסיפו אבקת בצל, אבקת שום ותבלינים אחרים. בארצות הברית, מיץ העגבניות היה מיוצר בייצור המוני החל משנות העשרים,[3] והיה נפוץ בעיקר בארוחות הבוקר. בארצות הברית, המיץ היה עשוי ברובו מרסק עגבניות.[4] לעומת זאת, בקנדה המיץ היה עשוי מעגבניות בשלות ללא כל תוספת תעשייתית.[1]

שימושים

מיץ העגבניות לצד בלאדי מרי

במקסיקו, מיץ העגבניות מעורב בדרך כלל עם בירה, שם הוא הבסיס עבור הקוקטיילים בלאדי מרי ועוד. בארצות הברית, מיץ העגבניות נמכר כמיץ עגבניות צונן בעיקר במסעדות גורמה.[5] מיץ העגבניות משמש לעיתים קרובות לבסיס של אריזות עגבניות משומרת המחליפות את פירה העגבניות. הסיבה העיקרית לכך היא בשל בעיות התעריף הגבוהה של הירקות לעומת הרטבים. על פי המגזין האנגלי "Cook's Illustrated",[6] צורה זאת נתפסת כטעימה וטרייה בעיני הקהל.

ערך תזונתי

מיץ עגבניות בתוספת מלח
ערך תזונתי ל-100 גרם
מים 94.75 ג'
קלוריות 16 קק"ל
חלבונים 0.79 ג'
פחמימות 3.47 ג'
שומן 0.25 ג'
כולסטרול 0 מ"ג
ויטמינים
 ‑ ויטמין B6 0.111 מ"ג
 ‑ ויטמין C 12.6 מ"ג
ברזל 0.57 מ"ג
סידן 33 מ"ג
מגנזיום 10 מ"ג
זרחן 17 מ"ג
אשלגן 191 מ"ג
נתרן 115 מ"ג
סיבים תזונתיים 2.4 ג'
מקור: משרד החקלאות האמריקני

מיץ העגבניות מכיל ברובו מים, כ-94.75 ג' מים. הוא בעל 0.79 ג' חלבונים, 3.47 ג' פחמימות ו-0.25 ג' שומן. מיץ העגבניות בעל 16 קלוריות בלבד. במיץ ישנם 0.111 מ"ג ויטמין B6 ו12.6 מ"ג ויטמין C. המיץ מכיל בנוסף, 0.57 מ"ג ברזל, 33 מ"ג סידן, 10 מ"ג מגנזיום, 17 מ"ג זרחן, 191 מ"ג אשלגן, 115 מ"ג ו2.4 ג' של סיבים תזונתיים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיץ עגבניות בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Legislative Services Branch, Consolidated federal laws of canada, Food and Drug Regulations, laws.justice.gc.ca (באנגלית)
  2. ^ History | French Lick Springs Hotel | French Lick Resort, www.frenchlick.com (באנגלית)
  3. ^ Kathleen Morgan Drowne, Patrick Huber, The 1920's, Greenwood Publishing Group, 2004. (באנגלית)
  4. ^ "Heinz deal to save hundreds of jobs at Ontario plant | CBC News". CBC (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2018-02-09.
  5. ^ "Taste of the '60s: The Way Things Were | Washingtonian". Washingtonian (באנגלית אמריקאית). 2013-11-14. נבדק ב-2018-02-09.
  6. ^ Crushed Tomatoes, www.cooksillustrated.com


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36988340מיץ עגבניות