מיץ פטל (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיץ פטל
מיץ פטל בקערה
מיץ פטל בקערה
מיץ פטל בקערה
מאכלים
אופן הגשה מיץ

מיץ פטל (ידוע גם בשם: תרכיז מיץ פטל) הוא מיץ ותרכיז פירות המופק מסחיטת פטל. הנוזל המופק ממיץ הפטל משמש בדרך כלל לשתייה מעורבת. כלומר, נהוג לערבב את התרכיז עם מים וכך נוצר מיץ פטל. מיץ פטל מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וברזל. משקאות קלים המכילים מיץ פטל כמו המשקה הסקוטי "Bouvrage" עשויים בדרך כלל מפטל סקוטי שטעמו מתוק. לעיתים רחוקות המיץ מכיל מים מוגזים או שאריות פרי, בניגוד למוצרים אחרים.[1][2]

תרכיז מיץ הפטל יכול לשמש כתוספת באפיית עוגות, לצד אוכמניות. מיץ הפטל מוכר כרכיב עיקרי בחלק מן הקוקטיילים ובחלק מן המשקאות האלכוהוליים בברים ובמסעדות. הוא נמכר גם כקינוח בשם "ג'לי פטל".[3]

מיץ הפטל מיוצר בדרך כלל בייצור מסחרי, ורכיביו דומים ברוב מדינות העולם. היצרניות העיקריות של המיץ הן מקסיקו, פולין, רוסיה וארצות הברית.

הערות שוליים

  1. ^ C. E. Clinkard, The Uses of Juices, Health Research Books, May 1993. (באנגלית)
  2. ^ "Bouvrage: a distinctive soft drink, made from Scottish raspberries". The List (באנגלית בריטית). 2009-04-30. נבדק ב-2018-02-12.
  3. ^ "From OC to Lewes, sip on summer's hottest cocktails". Delmarva Daily Times (באנגלית). נבדק ב-2018-02-12.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37194036מיץ פטל (משקה)