מיכאל גולדמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיכאל גולדמן
סגן מיכאל גולדמן ז"ל.jpg
לידה 10 בספטמבר 1952
כ' באלול ה'תשי"ב
פורט אליזבת, דרום אפריקה
נהרג 7 באוקטובר 1973 (בגיל 21)
י"א בתשרי ה'תשל"ד
מעוז מפרקת, חצי האי סיני
מקום קבורה בית עלמין של קיבוץ כנרת
תאריך עלייה 1953
מדינה ישראלישראל ישראל
כינוי מייק
השתייכות Badge of the Israeli Defense Forces 2022 version.svg צה"ל
תקופת הפעילות 19701973 (כ־3 שנים)
דרגה סגןסגן
פעולות ומבצעים
מלחמת יום הכיפוריםמלחמת יום הכיפורים
עיטורים
עיטור העוזעיטור העוז

מיכאל (מייק) גולדמן (10 בספטמבר 19527 באוקטובר 1973) היה קצין שריון בצה"ל ששימש מפקד מחלקה בגדוד 198 של חטיבה 460, ועוטר בעיטור העוז על נסיונותיו הנשנים לחלץ פצועים תחת אש ממעוז "מפרקת", על אף שהמעוז כותר.

ביוגרפיה

גולדמן נולד ב-10 בספטמבר 1952 בפורט אליזבת, דרום אפריקה, לנעמי ולחיים. משפחתו עלתה לארץ בשנת 1953, והתיישבה בעיר טבריה שם למד בבית הספר היסודי-ממלכתי ד'. בתיכון למד גולדמן במחזור ט"ז של פנימייה הצבאית לפיקוד שליד בית הספר הריאלי העברי בחיפה.[1]

בנובמבר 1970 התגייס גולדמן. תחילה שירת בחיל המודיעין בשל האסתמה ממנה סבל, ולאחר מכן עבר הסבה ועבר לחיל השריון, שם עבר קורס מקצועות וקורס צניחה, ונשלח לקורס קצינים אותו סיים בהצטיינות. לאחר שסיים את קורס קציני שריון הוצב בחטיבה 460.

במלחמת יום הכיפורים לחם גולדמן בחזית המצרית. ב-7 באוקטובר לחמה מחלקתו באזור מעוז "מפרקת" על גדות תעלת סואץ. במהלך הלחימה ביצע גולדמן שתי גיחות אל תוך המעוז, שכבר היה מכותר, בהן פינה פצועים תחת אש. בעת שניסה להיכנס אל המעוז בשלישית נפגע גולדמן ונהרג.

לאחר שנפל הועלה בדרגה לדרגת סגן, והוענק לו עיטור העוז.

תיאור המעשה: ביום י' בתשרי התשל"ד (6 באוקטובר 1973) שימש סגן מיכאל גולדמן ז"ל מ"מ בגדוד טנקים. בליל י"א בתשרי התשל"ד (7 באוקטובר 1973) לחם סגן מיכאל גולדמן ז"ל באזור מָעוז "מפרקת", על קו המים, בניסיון לבלום צליחת המצרים למעוז. סגן מיכאל גולדמן ז"ל נכנס פעמיים למעוז על מנת ליצור קשר עם אנשי המעוז כדי לפנות את הפצועים, אף על פי שהמעוז כולו היה כבר מכותר בכוחות אויב שנכנסו גם לחפרות הקשר. בניסיונו השלישי להיכנס למעוז - נפגע ונהרג. במעשיו אלה גילה אומץ לב, אחוות לוחמים ודבקות במשימה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מיכאל (מייק) גולדמן, באתר "בהשקט ובבטחה"
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0