מיטיטיי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיטיטיי
מיטיטיי עם צ'יפס וסלט

מִיטִיטֵיי (רומנית: Mititei - קטנטנים, או Mici - קטנים) אלה קציצות - קבב רומני. זהו מאכל מסורתי, הכולל כדורי בשר מוארכים, שנצלים על גריל. מיטיטיי עשויים מבשר בקר בלבד, או מתערובת שווה של 1/3 בשר בקר טחון, 1/3 בשר כבש טחון ו-1/3 בשר חזיר טחון, בתיבול של שום, פלפל שחור, לעיתים כוסברה. לפעמים מוסיפים פפריקה.

הקציצות מוגשות בדרך כלל עם מטבל שום כתוש או בתוספת חרדל ולרוב גם חמוצים.

האגדה מספרת שהמיטיטיי הומצאו ערב אחד במסעדת La Iordachi, בבוקרשט. המקום, שהתפרסם בנקניקים על הגריל, מצא עצמו ערב אחד עם מסעדה מלאה וחוסר במעיים (שימשו להכנת הנקניקים). המסעדן הנואש שם על הגריל קציצת בשר טחון במקום הנקניק וכך זה התחיל. מיטיטיי על טהרת בשר הבקר הוגשו לראשונה במסעדת Caru' cu Bere בשנת 1902. באותו זמן נקבע שלקילוגרם בשר בקר טחון יש להוסיף לפחות שלושה גרם סודה לשתיה (הסודה לשתיה הופכת את הקציצה לאוורירית יותר).

במסעדות הרומניות בישראל נחשב המיטיטיי למנת הדגל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיטיטיי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36706517מיטיטיי